IT-providers in de IT Xperience Monitor

Onderzoeksresultaten

Resultaten van toonaangevende IT-providers 

De Giarte IT Xperience Monitor omvat dit jaar de resultaten van 34 verschillende IT-providers. 

De afgelopen jaren presenteerde Giarte alle IT-providers waarvan voldoende resultaten waren binnengekomen. Sinds dit jaar presenteren wij op de website en in het jaarboek alleen de IT-providers die bij Giarte hebben aangegeven dat zij willen worden opgenomen in de studie en bovendien meer gedetailleerde inzichten van het onderzoek willen verkrijgen. 

Klik hier om te zien welke IT-providers in de studie zijn opgenomen. Daarnaast is aangegeven welke rollen en diensten (binnen Managed Services) van toepassing zijn op de IT-provider. Wanneer een organisatie zeven of meer beoordelingen voor een rol of dienst heeft ontvangen, heeft deze IT-provider ook een gemiddelde tevredenheidsscore hiervoor gekregen. Als een IT-provider geen gemiddelde tevredenheidsscore heeft ontvangen, betekent dat niet dat de IT-provider niet actief is in dat vakgebied. Het totale dienstenportfolio van een IT-provider kan zodoende breder zijn dan de scope van dit onderzoek. Daarom is dit jaar ook met de IT-providers afgestemd voor welke rollen en diensten dat geldt. 

De rol Interconnected Infrastructure heeft geen deel uitgemaakt van de studie en daarom wordt er voor geen enkele IT-provider een tevredenheidsscore voor deze rol weergegeven. Wel wordt aangegeven of een IT-provider deze rol ook losstaand kan bedienen. 

Dit jaar verwelkomen wij vijf nieuwe IT-providers in onze studie: Avantage, BPSOLUTIONS, ilionx, Interxion en SLTN. Endava is, na een jaar uit de studie te zijn geweest, weer terug in de Monitor. 

Ontwikkelingen binnen de IT-markt

De IT-markt is volop in beweging. Het afgelopen jaar zijn er weer een aantal IT-providers geweest die andere bedrijven hebben overgenomen of zelf zijn overgenomen. Begin 2021 werd bekend dat Motiv is overgenomen door Atos. In deze studie worden de resultaten van Motiv daarom samengevoegd met de resultaten van Atos. 

Toelichting

In het kader van het Giarte-onderzoek worden nog andere metrics gebruikt en wordt aanvullende informatie verzameld. Deze scores worden niet allemaal in het jaarboek weergegeven.

Deze resultaten worden wel gepresenteerd aan de IT-providers tijdens de terugkoppeling van de resultaten.

Neem deel aan de ITX Monitor!

Wilt u deelnemen aan het onderzoek of eens vrijblijvend met Giarte sparren? Neem dan contact met ons op.