Accenture

Rollen en diensten

Accenture
-
 • Managed Services 8,0 N=9
 • Software Services 8,1 N=11
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

Accenture
-
 • Technisch Applicatiebeheer 7,4 N=7
 • Werkpleksupport
 • Werkplekmanagement
 • Managed Infrastructure
 • System Integration 7,9 N=7
 • Security Management

De rol en/of dienst is van toepassing op Accenture:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Accenture

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Accenture

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Accenture

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Accenture

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


17

Aantal jaren in de studie

16

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Accenture is een internationaal bedrijf dat voorziet in zakelijke dienstverlening, met expertise op het gebied van digitale diensten, cloud en security. Accenture stelt zich te onderscheiden met diensten op het vlak van strategie en consulting, technologie, en interactieve en operationele dienstverlening. Dat doet de IT-provider op basis van haar ervaring met internationaal opgeleverde projecten en gespecialiseerde mogelijkheden in meer dan veertig verschillende sectoren. Daarmee geeft Accenture aan in staat te zijn haar diensten gecombineerd, geĆÆntegreerd en grootschalig in een industriĆ«le context te kunnen aanbieden. Accenture gebruikt bij businessvraagstukken haar kennis, vaardigheden en next generation-technologie (applied intelligence, automation, blockchain, cybersecurity, digital assistants en Internet of Things). Hierbij helpt Accenture naar eigen zeggen klanten zichzelf opnieuw uit te vinden en digitaal te transformeren. ā€˜Accenture Cloud Firstā€™ is een nieuwe serviceafdeling die bedrijven helpt hun digitale transformatie te versnellen. De diensten omvatten Software-as-a-Service en migratie-, infrastructuur-, applicatie- en clouddiensten. Accenture levert haar ā€˜innovation architectureā€™ vanuit een groot netwerk van centra voor geavanceerde technologie. Daarnaast investeert Accenture veel in overnames. Sinds januari 2021 heeft deze IT-provider veertien organisaties overgenomen ter verbetering van haar diensten. Accenture heeft de ambitie de komende drie jaar in omvang te verdubbelen, met een focus op technologische mogelijkheden, samenwerkingen en bijscholingsinitiatieven die zijn gericht op clouddiensten.

Meer dan duizend applicaties in een IT-landschap

AkzoNobel, een Nederlands bedrijf dat wereldwijd diensten levert op het gebied van verven en lakwerk, is in tweehonderd jaar tijd uitgegroeid tot een wereldwijde multinational. Met 34.000 medewerkers, een jaarlijkse omzet van tien miljard euro en diensten in meer dan 150 landen werd het voor AkzoNobel in toenemende mate belangrijk om de dataprocessen en IT-infrastructuur te vereenvoudigen. Accenture creƫerde in samenwerking met AkzoNobel het programma PRISM, dat meerdere ERP-systemen bij elkaar brengt en meer dan duizend applicaties samenvoegt in ƩƩn IT-landschap. Dit dient bij te dragen aan kostenbesparingen, maar zou ook overzicht moeten creƫren, de veiligheid van systemen verbeteren en leiden tot een algehele verbetering van de klanttevredenheid. Een deel van PRISM heeft betrekking op het vereenvoudigen en verbinden van complexe verfformules en het gebruik daarvan. Dit heeft geleid tot betere inzichten in de kosten en opbrengsten en een verhoging van de efficiƫncy in werkprocessen. Daarbij verbetert het programma de klanttevredenheid en helpt het routinematige processen te automatiseren. PRISM werd een van de grootste transformaties binnen AkzoNobel. Er is gekozen voor Accenture vanwege hun internationale ervaring.

Aantal medewerkers

Nederland 2.750
Wereldwijd 537.000

Omzet (2020)

Nederland -
Wereldwijd 44,3 mld. USD (FY 2020)

Technologie- en platformpartners

Naast allianties met Microsoft, Oracle, Salesforce en SAP heeft Accenture meer dan 150 strategische allianties, onder andere met Automation Anywhere, Blue Prism, IPsoft, Pega, ServiceNow en Workday.

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000, ISO/IEC 27001, ISAE 3402, SOC1 & SOC2, CMMI Level 5, OHSAS 18001

(Focus)sectoren

Accenture geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Locaties (in Nederland)

Amsterdam, Eindhoven, 's-Gravenhage, Groningen, Heerlen, Utrecht

Focus klantgroep

Zorg

Datum van oprichting

1989

Locatie datacenter(s) in Nederland

Amsterdam, Den Haag, Rotterdam

Eigenaarschap

Niet van toepassing

Onderdeel van

Accenture

Overnames van het afgelopen jaar

Cygni, Core Compete

Cloudhyperscaler focus

Onbekend

Cloud Sourcing

Bekijk het profiel van Accenture op Cloud Sourcing:

Bekijk profiel op Cloud Sourcing