Avantage

Rollen en diensten

Avantage
-
 • Managed Services 7,6 N=22
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

Avantage
-
 • Technisch Applicatiebeheer 7,2 N=13
 • Werkpleksupport 7,1 N=19
 • Werkplekmanagement 7,3 N=21
 • Managed Infrastructure 8,2 N=15
 • System Integration
 • Security Management 7,6 N=13

De rol en/of dienst is van toepassing op Avantage:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Avantage

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Avantage

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Avantage

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Avantage

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


1

Aantal jaren in de studie

22

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Avantage, gecertificeerd Microsoft-partner, heeft sinds de oprichting in 1990 een veelheid aan klantervaringen verzameld. Het resultaat is volgens de IT-provider een dienstenpakket dat continu wordt afgestemd op de werkwijze in klantorganisaties en het digitaal gedrag van de medewerkers van die organisaties. De IT-oplossingen die worden geleverd, zijn afhankelijk van de behoefte van de klant. Avantage past naar eigen zeggen de stukjes van de IT-puzzel aan (en in) elkaar en houdt bij de oplossingen van vandaag rekening met de uitdagingen van morgen. Door businessvragen om te zetten in beschikbare en in eigen huis ontwikkelde oplossingen stelt Avantage ervoor te zorgen dat ‘de mensen die het moeten doen’ productiever kunnen (samen)werken. De basis hiervoor bestaat volgens de IT-provider uit een solide infrastructuur, een veilige IT-omgeving (inclusief applicaties en werkplekken), efficiënt (online) beheer, klantgerichte ondersteuning en hulp bij de adoptie van innovaties. Avantage brengt dit samen in het eigen platform ‘GO’. Elke medewerker binnen elke klantorganisatie beschikt via dit online startportal, en met een moderne servicedesk, vanuit zijn eigen rol direct over alle informatie, applicaties, inzichten en overige middelen die nodig zijn om de productiviteit in (en van) de organisatie te verhogen, zodat hun klanten nog beter kunnen worden bediend.

Outsourcing en transitie naar de cloud

Een IT-platform met capaciteitsproblemen en daardoor ontevreden gebruikers waren voor de Nederlandse superjachtenbouwer Oceanco de belangrijkste redenen om een nieuwe IT-partner te zoeken. Allereerst bestond de wens om de IT-diensten op het platform te outsourcen om nadrukkelijk op de kernactiviteiten te kunnen focussen. Ook zocht Oceanco een partij die het werkplekbeheer zou kunnen verzorgen, inclusief de ondersteuning van de gebruikers in de IT-omgeving. Bovendien wilde de organisatie toegroeien naar digitale volwassenheid: niet alleen slimmer gebruikmaken van de benodigde applicaties, maar ook de beschikbare data in de organisatie optimaal inzetten. Op alle niveaus – van operationeel tot strategisch – was behoefte aan een meedenkende en -werkende IT-leverancier. Avantage heeft om te beginnen het beheer van de eindgebruikers opgepakt, met een focus op de interne klanttevredenheid door ‘floorwalkers’ in te zetten: IT’ers met verstand van zaken en sociaal-communicatieve vaardigheden. Daardoor is het aantal calls drastisch verlaagd. Daarnaast is structuur in de IT-omgeving aangebracht, rekening houdend met diverse interne en externe stakeholders en met oog voor de gewenste flexibiliteit. Vervolgens heeft de transitie van de IT-omgeving naar de cloud plaatsgevonden en zijn online werkplekken ingericht. Het vormgeven van de digitale strategie – inclusief paragrafen als governance, security, communicatie en regie – heeft inmiddels geleid tot een niveau van IT-volwassenheid dat recht doet aan de aard, omvang en complexiteit van Oceanco.

Aantal medewerkers

Nederland 190

Omzet (2020)

Nederland 32 mln. EUR

Technologie- en platformpartners

Carbonite, Cisco, Citrix, ExtremeCloud IQ, F-Secure, Fortinet, HPE, Liquit, Microsoft, Microsoft 365, Microsoft Azure, Pure Storage, Uniserver, VMware

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO 9001, ISO/IEC 27001, NEN 7510, CIS20 Framework

Verwacht in 2021/2022: ISAE 3402

(Focus)sectoren

Financiële dienstverlening, Onderwijs, Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie, Retail & Consumentengoederen, Transport & Logistiek, Wonen, Zakelijke dienstverlening, Zorg

Locaties (in Nederland)

Almere, Alphen aan den Rijn, Rotterdam