Axians

Rollen en diensten

Axians
-
 • Managed Services 7,8 N=28
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

Axians
-
 • Technisch Applicatiebeheer 8,1 N=9
 • Werkpleksupport
 • Werkplekmanagement
 • Managed Infrastructure 7,9 N=22
 • System Integration
 • Security Management

De rol en/of dienst is van toepassing op Axians:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Axians

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Axians

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Axians

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Axians

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


16

Aantal jaren in de studie

35

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Axians is gespecialiseerd in de digitale transformatie en bedient wereldwijd klanten in alle sectoren. In Nederland werkt Axians voor klanten met een sterke vertegenwoordiging in de sectoren onderwijs en industrie. Axians wil zich onderscheiden door dicht bij de klant te staan en samen met de klant te innoveren. Daarbij zijn naar eigen zeggen de mensen belangrijker dan de technologie: zij helpen immers grip te houden op de complexe digitale transformatie en zorgen ervoor dat technologische vooruitgang hand in hand gaat met een succesvolle adoptie. Rondom outsourcing, managed services en as-a-Servicediensten zegt Axians de aanpak ā€˜outsource, optimize, innovateā€™ te volgen, waarbij met name efficiĆ«ntie en innovatie op de lange termijn de boventoon voeren. Axians zegt veel te investeren in technologieĆ«n rondom dynamische infrastructuren, intelligente apps en businessapplicaties. Axians is samen met Giarte als een van de eerste partijen betrokken geweest bij de ontwikkeling van de NEN-standaard voor XLAĀ® (NTA 8038). In 2019 werd onder meer Koning & Hartman overgenomen, een Nederlandse specialist op het gebied van industriĆ«le automatisering en mission critical communications. Hierdoor heeft Axians in de loop van 2020 haar portfolio verrijkt met telecomexpertise die direct aansluit op de bestaande activiteiten rondom connectiviteit, Internet of Things en unified collaboration. Axians heeft het voornemen deze activiteiten de komende jaren verder te integreren.

Innovatie via Network-as-a-Service

Gemeente Utrecht gaat een nieuwe digitale infrastructuur aanleggen en heeft besloten dit volledig uit te besteden aan Axians. Dankzij Network-as-a-Service (NaaS) verwacht de gemeente aanzienlijke modernisering en verbetering te realiseren van de dienstverlening in de kantoren en het datacenter. De NaaS-dienstverlening omvat de architectuur, het beheer en het lifecycle management, zodat de gemeente zich primair kan focussen op de kern van de business en haar processen. Daarmee krijgen medewerkers meer ruimte om te innoveren dankzij nieuwe digitale oplossingen en kan de gemeente beter inspelen op de wensen en behoeften van Utrechters. Goede en veilige connectiviteit is een voorwaarde om locatieonafhankelijk te kunnen werken, om nieuwe apps en applicaties ter beschikking te stellen aan bijvoorbeeld de afdeling burgerzaken of om simpelweg wifi te leveren aan bezoekers in openbare ruimtes. Om ervoor te zorgen dat de medewerkers optimaal gebruik kunnen maken van de geboden technologie en diensten, heeft gemeente Utrecht samen met Axians XLAĀ® (Xperience Level Agreement) onderdeel gemaakt van de dienstverlening. Met het XLA wordt niet alleen gekeken naar de afgesproken KPIā€™s en de techniek, maar wordt Ć³Ć³k nadrukkelijk geacteerd op het gebruik en de ervaring van de eindgebruikers. Axians en de gemeente baseren het nieuw te bouwen netwerk op software defined networkingtechnologie (SDN). Deze oplossing zorgt ervoor dat het netwerk kan meebewegen richting de toekomst. In het kader van transparantie kijkt de gemeente mee over de schouders van Axians, waardoor partijen altijd over dezelfde informatie beschikken. Dat is niet alleen goed met het oog op mogelijke calamiteiten, maar bevordert ook de samenwerking, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van nieuwe diensten.

Aantal medewerkers

Nederland 1.350
Wereldwijd 12.000

Omzet (2020)

Nederland 283 mln. EUR
Wereldwijd 2,6 mld. EUR

Technologie- en platformpartners

Avaya, Board, Cisco, Citrix, Exact, Fortinet, HPE, IBM, Mendix, Microsoft, NetApp, Qlik, Red Hat, SAP, Snowflake, VMware

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000-1, ISO/IEC 27001, ISAE 3402/SOC1 Type II, ISAE 3000/SOC2 Type II, NEN 7510, EcoVadis Platinum, CO2-prestatieladder niveau 3

(Focus)sectoren

Axians geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Locaties (in Nederland)

Beverwijk, Breda, Capelle aan den IJssel, Delft, Eindhoven, Groningen, Laren, Utrecht, Zaltbommel