Capgemini

Rollen en diensten

Capgemini
-
 • Managed Services 7,6 N=23
 • Software Services 7,3 N=15
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

Capgemini
-
 • Technisch Applicatiebeheer 7,7 N=21
 • Werkpleksupport
 • Werkplekmanagement
 • Managed Infrastructure 7,5 N=12
 • System Integration 7,5 N=13
 • Security Management 7,7 N=7

De rol en/of dienst is van toepassing op Capgemini:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Capgemini

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Capgemini

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Capgemini

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Capgemini

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


17

Aantal jaren in de studie

28

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Capgemini is wereldwijd actief met consulting- en technologiediensten. Het bedrijf zegt haar klanten te helpen bij het benutten van de kansen die ontstaan in de snel veranderende wereld van cloudcomputing, digitalisering en platforms. Capgemini is ervan overtuigd dat de zakelijke waarde van technologie van en door mensen komt. Internationaal haalt Capgemini bijna de helft van de omzet uit digital en cloud. Ook in Nederland richt Capgemini zich nadrukkelijk op deze twee pijlers. Andere belangrijke prioriteiten voor de IT-provider in Nederland zijn NextGen application- en managed services-dienstverlening. In Nederland bedient Capgemini, in samenwerking met zowel lokale als wereldwijd opererende technologiepartners, top 100-bedrijven uit alle sectoren, met een sterke vertegenwoordiging in overheidsinstellingen en in de financiĆ«le dienstverlening. Capgemini ontwikkelt en investeert in roadmaps waarin technologie en marktontwikkelingen voor industriesectoren samenkomen. In 2020 nam Capgemini engineering- en R&D-specialist Altran over, waarmee de organisatie van 220 duizend naar 270 duizend medewerkers is gegroeid en de footprint in de industriĆ«le markt is uitgebreid. In datzelfde jaar is een wereldwijde ambitie gepresenteerd om in 2025 CO2 - neutraal en in 2030 net zero te zijn. Dit is onderdeel van de wereldwijde strategie van Capgemini waarbij veel focus ligt op het milieu en er wordt geĆÆnvesteerd in maatschappelijke en social return-projecten. Capgemini staat naar eigen zeggen voor inclusie en promoot actief diversiteit. Een voorbeeld hiervan in Nederland is dat een aantal jonge statushouders na afronding van hun opleiding bij Capgemini zijn gestart met hun carriĆØre. Altran is in 2021 opgegaan in Capgemini Engineering dat als nieuw onderdeel van Capgemini Group ook is opgenomen in het NL Milieu Management Systeem van de Group.

Verbetering van de gebruikerservaring

Het agentschap Dienst Publiek en Communicatie (DPC) binnen het Ministerie van Algemene Zaken ondersteunt de Rijksoverheid bij het gezamenlijk verbeteren van de communicatie met publiek en professionals. DPC doet dit onder meer door de informatie op de website rijksoverheid.nl te verzorgen, landelijke campagnes te begeleiden en de interne communicatie van de Rijksoverheid te ondersteunen met een breed intranet. Capgemini is sinds begin 2020 verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de gebruikersondersteuning van het Platform Rijksoverheid Online (PRO) met meer dan 550 websites, inclusief de aanpalende diensten zoals de mediatheek, de e-maildienstverlening en de statistieken. Hier leverde Capgemini een aantal agile teams en supportteams die volgens de scrum werkwijze in nauwe samenwerking met DPC de vernieuwing en optimalisatie van het PRO realiseren. Het PRO gebruikt Bloomreach als CMS. DPC wil tevens samen met Capgemini naar een nieuwe fase van volwassenheid van het PRO; een fase waarin het zwaartepunt van de werkzaamheden verschuift naar (door)ontwikkeling van vernieuwende online communicatiemiddelen op basis van gebruikers- en UX-onderzoek.

Aantal medewerkers

Nederland 5.920
Wereldwijd 270.000

Omzet (2020)

Nederland 947,8 mln. EUR
Wereldwijd 16 mld. EUR

Technologie- en platformpartners

Capgemini heeft, naast wereldwijde allianties met Amazon Web Services, Dell EMC, Google, HPE, IBM, Microsoft, Oracle, Pivotal, Salesforce en SAP, talrijke partnerships op specifieke gebieden, zoals cloud, cybersecurity, digital, insights & data en infrastructuur.

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000, ISO/IEC 27001, ISAE 3402/SOC1, SOC2, NEN 4400, CO2-prestatieladder, FIRA, CMMI-5

(Focus)sectoren

Capgemini geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Locaties (in Nederland)

Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Groningen, Heerlen, Helmond, Utrecht