Capgemini

Rollen en diensten
Capgemini
-
- Managed Services
- Software Services
- Data Intelligence
- Business Technology
- Interconnected Infrastructure
Diensten binnen Managed Services
Capgemini
-
- Technisch Applicatiebeheer
- Werkpleksupport
- Werkplekmanagement
- Managed Infrastructure
- System Integration
- Security Management
De rol en/of dienst is van toepassing op Capgemini:
- Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
- Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
- Niet
Customer Delight
Customer Delight Score
-
Capgemini
-
-
Marktgemiddelde
-
Fan Score
-
Capgemini
-
-
Marktgemiddelde
-
Competenties
Hoogste score binnen competenties:
-
-
Capgemini
-
-
-
Klantgerichtheid
Hoogste score binnen klantgerichtheid:
-
-
Capgemini
-
-
-
Aantal evaluaties per sector
* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.
17
Aantal jaren in de studie
28
Aantal evaluaties in de studie
Vergelijk met andere IT-provider:
Vergelijk met andere jaargang:
Bedrijfsprofiel
Capgemini is wereldwijd actief met consulting- en technologiediensten. Het bedrijf zegt haar klanten te helpen bij het benutten van de kansen die ontstaan in de snel veranderende wereld van cloudcomputing, digitalisering en platforms. Capgemini is ervan overtuigd dat de zakelijke waarde van technologie van en door mensen komt. Internationaal haalt Capgemini bijna de helft van de omzet uit digital en cloud. Ook in Nederland richt Capgemini zich nadrukkelijk op deze twee pijlers. Andere belangrijke prioriteiten voor de IT-provider in Nederland zijn NextGen application- en managed services-dienstverlening. In Nederland bedient Capgemini, in samenwerking met zowel lokale als wereldwijd opererende technologiepartners, top 100-bedrijven uit alle sectoren, met een sterke vertegenwoordiging in overheidsinstellingen en in de financiële dienstverlening. Capgemini ontwikkelt en investeert in roadmaps waarin technologie en marktontwikkelingen voor industriesectoren samenkomen. In 2020 nam Capgemini engineering- en R&D-specialist Altran over, waarmee de organisatie van 220 duizend naar 270 duizend medewerkers is gegroeid en de footprint in de industriële markt is uitgebreid. In datzelfde jaar is een wereldwijde ambitie gepresenteerd om in 2025 CO2 - neutraal en in 2030 net zero te zijn. Dit is onderdeel van de wereldwijde strategie van Capgemini waarbij veel focus ligt op het milieu en er wordt geïnvesteerd in maatschappelijke en social return-projecten. Capgemini staat naar eigen zeggen voor inclusie en promoot actief diversiteit. Een voorbeeld hiervan in Nederland is dat een aantal jonge statushouders na afronding van hun opleiding bij Capgemini zijn gestart met hun carrière. Altran is in 2021 opgegaan in Capgemini Engineering dat als nieuw onderdeel van Capgemini Group ook is opgenomen in het NL Milieu Management Systeem van de Group.
Verbetering van de gebruikerservaring
Het agentschap Dienst Publiek en Communicatie (DPC) binnen het Ministerie van Algemene Zaken ondersteunt de Rijksoverheid bij het gezamenlijk verbeteren van de communicatie met publiek en professionals. DPC doet dit onder meer door de informatie op de website rijksoverheid.nl te verzorgen, landelijke campagnes te begeleiden en de interne communicatie van de Rijksoverheid te ondersteunen met een breed intranet. Capgemini is sinds begin 2020 verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de gebruikersondersteuning van het Platform Rijksoverheid Online (PRO) met meer dan 550 websites, inclusief de aanpalende diensten zoals de mediatheek, de e-maildienstverlening en de statistieken. Hier leverde Capgemini een aantal agile teams en supportteams die volgens de scrum werkwijze in nauwe samenwerking met DPC de vernieuwing en optimalisatie van het PRO realiseren. Het PRO gebruikt Bloomreach als CMS. DPC wil tevens samen met Capgemini naar een nieuwe fase van volwassenheid van het PRO; een fase waarin het zwaartepunt van de werkzaamheden verschuift naar (door)ontwikkeling van vernieuwende online communicatiemiddelen op basis van gebruikers- en UX-onderzoek.