DXC Technology

Rollen en diensten

DXC Technology
-
 • Managed Services 8,1 N=12
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

DXC Technology
-
 • Technisch Applicatiebeheer 8,1 N=7
 • Werkpleksupport
 • Werkplekmanagement
 • Managed Infrastructure
 • System Integration
 • Security Management

De rol en/of dienst is van toepassing op DXC Technology:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

DXC Technology

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

DXC Technology

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

DXC Technology

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

DXC Technology

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


17

Aantal jaren in de studie

15

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Met meer dan zesduizend klanten is DXC Technology een wereldwijd opererend technologiebedrijf dat klanten helpt met hun transformatieprocessen en het analyseren, innoveren en managen van bedrijfskritische systemen, processen en applicaties. Het bedrijf is actief in verschillende sectoren en heeft oplossingen ontwikkeld op het gebied van analytics, datamanagement en software engineering. DXC biedt een scala aan diensten aan, variĆ«rend van applicatie-, cloud- en platformdiensten en consulting tot aan security en het leveren van werkplekken. Het bedrijf richt zich op het creĆ«ren van waarde voor haar klanten door het leveren van clouddiensten (zowel public als private) als basis voor een sectorgerichte innovatie door de toepassing van technologie, zoals artificial intelligence, machine learning en analytics. Zo introduceerde DXC bijvoorbeeld de combinatie van 5G met edge computing (computergebruik dicht bij de plek waar het nodig is) ā€“ een combinatie die ervoor zorgt dat fabrieken efficiĆ«nter en gestandaardiseerd kunnen werken. DXC helpt bedrijven in complexe transformaties, ondersteunend vanuit een portfolio van verschillende diensten.

Optimaal application portfolio management

Onlangs heeft DXC een project bij Nederlandse Spoorwegen (NS) opgeleverd. Dit project had tot doel om een ā€˜single source of truthā€™ (eenduidige databron) te creĆ«ren voor alle business- en IT-applicaties. Het was voor NS een uitdaging om data van business- en IT-applicaties snel en eenvoudig uit de verschillende systemen te verzamelen en te integreren. Met dit project wilde NS ook meer inzicht krijgen in haar applicatieportfolio, de bijbehorende levenscyclusactiviteiten en de infrastructurele en applicatiegerelateerde kosten. In samenwerking met NS en een partner heeft DXC de ā€˜NS IT4IT Solution Architectureā€™ gedefinieerd en zijn zowel een nieuw ā€˜system of recordā€™ als een ā€˜system of actionā€™ geĆÆmplementeerd. Het fundament hiervoor is gelegd in de vorm van een application portfolio management-oplossing en het Common Service Data Model van ServiceNow. Beide oplossingen zijn naadloos geĆÆntegreerd met de ā€˜configurationā€™ management database- en IT facility management-oplossingen van NS.

Aantal medewerkers

Wereldwijd 132.000

Omzet (2020)

Wereldwijd 17,7 mld. USD (FY 2021)

Technologie- en platformpartners

Amazon Web Services, Cloud Foundry, Google Apps for Work, Google Cloud Platform, HPE Helion, Mendix, Microsoft 365, Microsoft Azure, OpenStack, Oracle, SAP, VMware, Workday

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO 9001, ISO/IEC 27001, ISO/IEC 27018, ISAE 3402/SOC1, SOC2, NEN 7510

(Focus)sectoren

DXC Technology geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Locaties (in Nederland)

Rijswijk

Focus klantgroep

Middelgrote, grote en enterprise organisaties met een complex IT-landschap

Datum van oprichting

2017

Locatie datacenter(s) in Nederland

Roosendaal

Eigenaarschap

Beursgenoteerd (NYSE)

Overnames van het afgelopen jaar

2019: Luxoft (Digital strategy en Software engineering)

2019: EG A/S Service Business (Microsoft Dynamics 365)

2018: Argodesign (Product Design Consultancy)

2018: TESM en BusinessNow (ServiceNow)

Cloudhyperscaler focus

Amazon Web Services, Google, Microsoft

Portfolio

Met meer dan zesduizend klanten is DXC Technology een wereldwijd opererend technologiebedrijf dat klanten helpt met hun transformatieprocessen en het analyseren, innoveren en managen van bedrijfskritische systemen, processen en applicaties. De IT-provider is actief in verschillende sectoren en heeft oplossingen ontwikkeld op het gebied van analytics, datamanagement en software engineering. DXC biedt een breed scala aan diensten aan, variĆ«rend van applicatieā€‘, cloud- en platformdiensten en consulting tot aan security en het leveren van werkplekken. Het bedrijf richt zich op het creĆ«ren van waarde voor haar klanten door het leveren van clouddiensten (zowel public als private) als basis voor een sectorgerichte innovatie door de toepassing van technologie zoals artificial intelligence, machine learning en analytics. Zo introduceerde DXC bijvoorbeeld de combinatie van 5G met edge computing (computergebruik dicht bij de plek waar het nodig is) ā€“ een combinatie die ervoor zorgt dat fabrieken efficiĆ«nter en gestandaardiseerd kunnen werken. DXC helpt bedrijven in complexe transformaties, ondersteunend vanuit een portfolio van verschillende diensten.

Marktfocus

DXC Technology heeft vanuit haar oorsprong infrastructuur en outsourcing in haar DNA. Met de integratie van Logicalis SMC en Luxoft en de overname van Fruition Partners is de fous verlegd naar een breder pakket aan diensten dat kan worden opgesplitst in twee delen, namelijk business (met applicaties, analytics en engineering) en infrastructuur (met moderne werkplekken, outsourcing, cloud en security). DXC zegt zich met dit portfolio van verschillende diensten te willen onderscheiden en met haar expertise haar klanten te kunnen begeleiden in de digitale transformatie in de breedste zin van het woord: van moderne werkplekken en cloud security tot analytics en engineering.

Visie op IT-dienstverlening

DXC Technology heeft als missie de kracht van technologie in te zetten voor het realiseren van een betere toekomst voor haar klanten, collegaā€™s, omgeving en maatschappij. Het bedrijf wil dit doen door een ā€‹ā€˜employer of choiceā€™ te zijn. DXC zegt twee manier van verandering van bedrijfsvoering te onderscheiden:

 • Een is vanuit het optimaliseren van de bedrijfsvoering vanuit de business en om de technologie daarop aan te passen. DXC stelt de business en de technologie in samenwerking met de klant te willen samenbrengen. 
 • De andere gekende manier is van de infrastructuur naar de business. Wanneer de modernisering van de IT-omgeving als startpunt wordt genomen, dan worden de oude omgevingen overbodig gemaakt, wordt de infrastructuur zo snel mogelijk gemoderniseerd en worden bijvoorbeeld cloud native apps ontworpen en geĆÆmplementeerd.

Strategie en werkwijze 

DXC Technology wenst zich te onderscheiden van andere IT-providers door veel expertise in huis te halen en deze te behouden en omschrijft het eigen DNA aan de hand van innovatie, complexiteit en continuĆÆteit. Daarbij zegt DXC te streven naar een snelle call-to-action in ieder project. DXC wil langdurige relaties aangaan met haar klanten op basis van een transparante samenwerking. Samen innoveren is, zo stelt de IT-provider, de rode draad. Met de meeste klanten heeft DXC al ruim vijftien jaar een samenwerking. Ondanks dat deze samenwerkingen in grote mate afhankelijk zijn van stabiliteit, geeft DXC aan dat het ook belangrijk is om mee te evolueren met nieuwe ontwikkelingen; klanten willen immers ook flexibiliteit. Bovendien moeten ook bij klanten die reeds lange tijd een contract zonder innovatie hebben op een gegeven moment de bedrijfstoepassingen worden gemigreerd, gestandaardiseerd en geautomatiseerd. Op dit vlak stelt DXC zowel actief te zijn met rationalisatie van de bestaande omgeving als met het opstellen en ondersteunen van de businessstrategie. 

Kernwaarden

 • Leveren: nakomen wat je belooft 
 • Samenwerken: werken als een team; zowel lokaal als internationaal 
 • Gemeenschap: het geloof in rentmeesterschap en het bouwen van een duurzame onderneming die de samenleving ondersteunt 
 • Zorg: het zorg dragen voor elkaar en het koesteren van een cultuur van inclusiviteit en betrokkenheid 
 • Het juiste doen: integer handelen

Groei en ambities

DXC Technology groeit zowel organisch als door overnames. Zo nam DXC in 2018 Argodesign en TESM en BusinessNow over en in 2019 Luxoft en EG A/S Service Business.

MVO

DXC Technology, met werknemers in meer dan zeventig landen, zegt veel waarde te hechten aan gelijkheid en inclusiviteit. Zo wordt bijvoorbeeld het bedrijfsrestaurant in het kantoor in Rijswijk gerund door een partij die werk biedt aan mensen met een niet-aangeboren hersenafwijking, als onderdeel van een breder plan van integratie in de samenleving.

Tijdlijn

2021

Nieuwe huisstijl en corporate identity

2019

Nieuwe CEO: Mike Salvino sinds sept 2019

Overname EG A/S Service Business (Microsoft Dynamics 365)

Overname Luxoft (Digital strategy en Software engineering)

2018

Overname Argodesign (Product Design Consultancy)

Overname TESM en BusinessNow (ServiceNow)

2017

Oprichting op 3 april 2017