DXC Technology

Rollen

DXC Technology
-
 • Datacenter & Infra Services
 • Managed Services 7,6 N=11
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Technology & Business Transformation

Diensten binnen Datacenter & Infra Services

DXC Technology
-
 • Colocatie
 • Inter-connectivity
 • Data-architectuur
 • Onsite Support
 • Back-up

Diensten binnen Managed Services

DXC Technology
-
 • Technisch Applicatiebeheer
 • Werkpleksupport
 • Werkplekmanagement
 • Managed Infrastructure 7,8 N=7
 • System Integration
 • Security Management

Diensten binnen Software Services

DXC Technology
-
 • Maatwerk softwareontwikkeling
 • Implementatie en/of functioneelbeheer
 • Low-code/No-code

Diensten binnen Data Intelligence

DXC Technology
-

Er zijn geen diensten binnen Data Intelligence

Diensten binnen Technology & Business Transformation

DXC Technology
-
 • Platform Engineering
 • Advanced Public Cloud Management
 • Modern Software Engineering
 • Cloud Security Operations
 • Cloud Financial Management
 • Cloud-Native Business Innovation

De rol en/of dienst is van toepassing op DXC Technology:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

DXC Technology

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

DXC Technology

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

DXC Technology

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

DXC Technology

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


18

Aantal jaren in de studie

14

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met ander IT-bedrijf:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Met klanten in zeventig landen is DXC Technology een wereldwijd opererend technologiebedrijf dat organisaties helpt bedrijfskritische systemen en processen te managen en digitale transformatie te realiseren. Het bedrijf is actief in verschillende sectoren en biedt oplossingen en diensten op het gebied van analytics en engineering, applicaties, cloud en infrastructuur, consulting, security en digitale werkplekken. DXC Technology levert aan bedrijven in het grootzakelijke segment en aan grote nationale en internationale organisaties in de publieke sector. Het bedrijf zegt zich te richten op het creƫren van waarde voor zijn klanten door datagedreven innovatie en bedrijfstransformatie mogelijk te maken. Zo gebruikt DXC deep-engineering skills om producten en diensten te leveren waarmee klanten het verschil kunnen maken voor hun eigen klanten. De autoindustrie is daarvan een goed voorbeeld. De teams van DXC helpen een van de grootste autoproducenten wereldwijd bij het inzetten van data afkomstig van autosensoren om te voorspellen wanneer preventief onderhoud noodzakelijk is. Dit reduceert de onderhoudstijd en verbetert de prestaties. Ook in andere sectoren zegt DXC te zorgen voor datagedreven toepassingen voor preventieve oplossingen, een betere ervaring voor eindklanten, en innovatie die producten en bedrijven helpt te transformeren.

IT4IT Capability Scan helpt bij digitale transformatie

De Belastingdienst draagt bij aan een financieel gezond Nederland. De dienst is daarvoor in hoge mate afhankelijk van een groot aantal informatieverwerkende systemen. Deze systemen behoeven regelmatig onderhoud en aanpassingen, zoals die door de politiek worden gevraagd, en dienen altijd een hoge beschikbaarheid te hebben. Het is dus van groot belang om een gedegen inzicht te hebben in welke systemen er zijn, hoe deze met elkaar verbonden zijn, wie gebruik ervan maakt en welke wijzigingen zijn gepland. Om er zeker van te zijn dat al deze beheeraspecten goed zijn ingericht en om te kunnen bepalen welke impact nieuwe strategische keuzes hierop hebben, zoals werken volgens Agile/SAFe en DevOps, heeft de DXC ServiceNow Strategic Business Group voor de IV-organisatie van de Belastingdienst een IT4IT Capability Scan uitgevoerd. Deze scanmethode is gebaseerd op de IT4IT-standaard van The Open Group. Van 25 capabilities worden de facetten People, Processen, Tools, Data, Controls en Integraties nauwkeurig bekeken. Dit onderzoek levert een zogeheten Heatmap op waarin zichtbaar wordt hoe goed elke capability is ingericht. Daarnaast worden, rekening houdend met de strategische doelstellingen en ambities van de dienst, concrete verbetervoorstellen geformuleerd en de afhankelijkheden daartussen in kaart gebracht. Tot slot worden ze geplot op een driejarige roadmap om de gewenste verbeteringen aan het IT-bedrijfsmodel te kunnen gaan realiseren. Hierdoor is een wendbare IT-organisatie ontstaan die snel kan inspelen op de wensen van de politiek en de Belastingdienst, die efficiĆ«nte en betrouwbare diensten levert en de risicoā€™s onder controle heeft.

Aantal medewerkers

Wereldwijd 130.000

Omzet (2021)

Wereldwijd 16 mld. EUR

Technologie- en platformpartners

Amazon Web Services, Cloud Foundry, Google Apps for Work, Google Cloud Platform, HPE Helion, Mendix, Microsoft 365, Microsoft Azure, OpenStack, Oracle, SAP, VMware, Workday

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO 9001, ISO/IEC 27001, ISO/IEC 27018, ISAE 3402/SOC1, SOC2, NEN 7510

(Focus)sectoren

DXC Technology geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Vestigingen in Nederland

Rijswijk

Cloudhyperscaler Focus

Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure

Portfolio

Met meer dan zesduizend klanten is DXC Technology een wereldwijd opererend technologiebedrijf dat klanten helpt met hun transformatieprocessen en het analyseren, innoveren en managen van bedrijfskritische systemen, processen en applicaties. De IT-provider is actief in verschillende sectoren en heeft oplossingen ontwikkeld op het gebied van analytics, datamanagement en software engineering. DXC biedt een breed scala aan diensten aan, variĆ«rend van applicatieā€‘, cloud- en platformdiensten en consulting tot aan security en het leveren van werkplekken. Het bedrijf richt zich op het creĆ«ren van waarde voor haar klanten door het leveren van clouddiensten (zowel public als private) als basis voor een sectorgerichte innovatie door de toepassing van technologie zoals artificial intelligence, machine learning en analytics. Zo introduceerde DXC bijvoorbeeld de combinatie van 5G met edge computing (computergebruik dicht bij de plek waar het nodig is) ā€“ een combinatie die ervoor zorgt dat fabrieken efficiĆ«nter en gestandaardiseerd kunnen werken. DXC helpt bedrijven in complexe transformaties, ondersteunend vanuit een portfolio van verschillende diensten.

Marktfocus

DXC Technology heeft vanuit haar oorsprong infrastructuur en outsourcing in haar DNA. Met de integratie van Logicalis SMC en Luxoft en de overname van Fruition Partners is de fous verlegd naar een breder pakket aan diensten dat kan worden opgesplitst in twee delen, namelijk business (met applicaties, analytics en engineering) en infrastructuur (met moderne werkplekken, outsourcing, cloud en security). DXC zegt zich met dit portfolio van verschillende diensten te willen onderscheiden en met haar expertise haar klanten te kunnen begeleiden in de digitale transformatie in de breedste zin van het woord: van moderne werkplekken en cloud security tot analytics en engineering.

Visie op IT-dienstverlening

DXC Technology heeft als missie de kracht van technologie in te zetten voor het realiseren van een betere toekomst voor haar klanten, collegaā€™s, omgeving en maatschappij. Het bedrijf wil dit doen door een ā€‹ā€˜employer of choiceā€™ te zijn. DXC zegt twee manier van verandering van bedrijfsvoering te onderscheiden:

 • Een is vanuit het optimaliseren van de bedrijfsvoering vanuit de business en om de technologie daarop aan te passen. DXC stelt de business en de technologie in samenwerking met de klant te willen samenbrengen. 
 • De andere gekende manier is van de infrastructuur naar de business. Wanneer de modernisering van de IT-omgeving als startpunt wordt genomen, dan worden de oude omgevingen overbodig gemaakt, wordt de infrastructuur zo snel mogelijk gemoderniseerd en worden bijvoorbeeld cloud native apps ontworpen en geĆÆmplementeerd.

Strategie en werkwijze 

DXC Technology wenst zich te onderscheiden van andere IT-providers door veel expertise in huis te halen en deze te behouden en omschrijft het eigen DNA aan de hand van innovatie, complexiteit en continuĆÆteit. Daarbij zegt DXC te streven naar een snelle call-to-action in ieder project. DXC wil langdurige relaties aangaan met haar klanten op basis van een transparante samenwerking. Samen innoveren is, zo stelt de IT-provider, de rode draad. Met de meeste klanten heeft DXC al ruim vijftien jaar een samenwerking. Ondanks dat deze samenwerkingen in grote mate afhankelijk zijn van stabiliteit, geeft DXC aan dat het ook belangrijk is om mee te evolueren met nieuwe ontwikkelingen; klanten willen immers ook flexibiliteit. Bovendien moeten ook bij klanten die reeds lange tijd een contract zonder innovatie hebben op een gegeven moment de bedrijfstoepassingen worden gemigreerd, gestandaardiseerd en geautomatiseerd. Op dit vlak stelt DXC zowel actief te zijn met rationalisatie van de bestaande omgeving als met het opstellen en ondersteunen van de businessstrategie. 

Kernwaarden

 • Leveren: nakomen wat je belooft 
 • Samenwerken: werken als een team; zowel lokaal als internationaal 
 • Gemeenschap: het geloof in rentmeesterschap en het bouwen van een duurzame onderneming die de samenleving ondersteunt 
 • Zorg: het zorg dragen voor elkaar en het koesteren van een cultuur van inclusiviteit en betrokkenheid 
 • Het juiste doen: integer handelen

Groei en ambities

DXC Technology groeit zowel organisch als door overnames. Zo nam DXC in 2018 Argodesign en TESM en BusinessNow over en in 2019 Luxoft en EG A/S Service Business.

MVO

DXC Technology, met werknemers in meer dan zeventig landen, zegt veel waarde te hechten aan gelijkheid en inclusiviteit. Zo wordt bijvoorbeeld het bedrijfsrestaurant in het kantoor in Rijswijk gerund door een partij die werk biedt aan mensen met een niet-aangeboren hersenafwijking, als onderdeel van een breder plan van integratie in de samenleving.

Tijdlijn

2021

Nieuwe huisstijl en corporate identity

2019

Nieuwe CEO: Mike Salvino sinds sept 2019

Overname EG A/S Service Business (Microsoft Dynamics 365)

Overname Luxoft (Digital strategy en Software engineering)

2018

Overname Argodesign (Product Design Consultancy)

Overname TESM en BusinessNow (ServiceNow)

2017

Oprichting op 3 april 2017