Endava

Rollen en diensten

Endava
-
 • Managed Services 8,3 N=8
 • Software Services 8,3 N=7
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

Endava
-
 • Technisch Applicatiebeheer 8,1 N=7
 • Werkpleksupport
 • Werkplekmanagement
 • Managed Infrastructure
 • System Integration
 • Security Management

De rol en/of dienst is van toepassing op Endava:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Endava

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Endava

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Endava

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Endava

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


1

Aantal jaren in de studie

13

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Endava, opgericht in 2000 in Londen, is een beursgenoteerd softwareontwikkelingsbedrijf dat IT-engineering levert op basis van nearshoring. De Nederlandse tak van het bedrijf opereert vanuit Utrecht. Endava helpt haar klanten bij de digitale transformatie en de complete IT-keten: van strategie tot Internet of Things, data, artificial intelligence, softwareontwikkeling, geautomatiseerd testen, cloudmanagement en applicatiebeheer (24/7). Endava is wereldwijd actief voor klanten in diverse sectoren, van de financiƫle sector tot aan retail en logistiek. Het bedrijf realiseert jaarlijks een groei van meer dan dertig procent. Het heeft momenteel ongeveer 7.500 medewerkers in dienst, verspreid over 42 kantoren in Noordwest-Europa, de Verenigde Staten en Singapore, en er zijn delivery centers in Centraal-Europa en ZuidAmerika. Endava stelt zich te richten op langetermijnrelaties en ziet haar klanten dan ook het liefst als partner. Endava opereert in een netwerk van partners; de IT-provider is bijvoorbeeld de strategische IT-partner van Bain & Company. Het bedrijf heeft als missie mensen te helpen succesvol te zijn: van de gebruikers van applicaties tot aan de stakeholders bij de klant.

Toekomstbesteding platform voor betalingen

Endava werkt samen met CCV (dat betaaloplossingen levert, bijvoorbeeld betaalautomaten) bij het moderniseren van haar betalingsplatform, dat de kern van de dienstverlening van CCV vormt. CCV wilde een grotere flexibiliteit bereiken en zich beter kunnen voorbereiden op de toekomst. De expertise van Endava in de betalingssector, samen met haar kennis op het gebied van agile werken, stelt CCV in staat om een schaalbaar, op microservices gebaseerd platform te ontwerpen en te implementeren. Dit platform ondersteunt de strategische doelstelling van CCV en biedt haar eindklanten een eenvoudige ervaring door middel van een holistische betaalomgeving, rekening houdend met alle geldende en vaak complexe wet- en regelgeving. Tijdens de samenwerking tussen Endava en CCV moesten de uitdagingen die het gevolg waren van de wereldwijde coronapandemie worden overwonnen. Endava heeft als expert in nearshore IT-ontwikkeling en -beheer ervaring met remote teams en heeft met CCV samengewerkt in een complete virtuele omgeving, inclusief digital co-working en agile engineering. Hierdoor heeft CCV haar ambitieuze mijlpalen voor de product roadmap kunnen behalen.

Aantal medewerkers

Nederland 10
Wereldwijd 7.464

Omzet (2020)

Nederland 19 mln. EUR
Wereldwijd 351 mln. GBP (FY 2020)

Technologie- en platformpartners

Endava werkt samen met verschillende partners en technologieƫn, waaronder Amazon Web Services, Android, Apple, Atlassian, Bloomreach, Cisco, Commvault, Google, IBM, Java, JetBrains, MarkLogic, Mendix, Microsoft Azure, Microsoft .NET, Oracle, Python, Salesforce, ServiceNow, Sitecore, Softchoice, USoft en VMware.

Compliancy standaarden en richtlijnen

Endava heeft veel compliancy standaarden en richtlijnen, waaronder ISO 9001, ISO 22301, ISO 27001 en SOC2 Type I.

(Focus)sectoren

FinancieĢˆle dienstverlening, IT & Telecom, Onderwijs, Productie & Industrie, Retail & Consumentengoederen, Transport & Logistiek, Zakelijke dienstverlening, Zorg

Locaties (in Nederland)

Utrecht

Focus klantgroep

MKB+, Corporates, Multinationals

Datum van oprichting

2000

Eigenaarschap

Beursgenoteerd (NASDAQ)

Onderdeel van

Endava PLC

Overnames van het afgelopen jaar

LEVVEL, Pet Minuta & Five Minutes Studio (FIVE), Comtrade Digital Services business en Exozet.

Cloudhyperscaler focus

Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure

Portfolio

Endava, opgericht in 2000, is een IT-dienstverlener die zich met name focust op softwareontwikkeling op basis van nearshoring. De Nederlandse tak opereert vanuit Utrecht WTC. Endava heeft als doel om klanten te helpen snel en efficiƫnt digitaal te transformeren, en wil daarbij klanten ondersteunen in hun de complete IT-keten: van IT-strategie tot aan Internet of Things, data, artificial intelligence, softwareontwikkeling, (automated) testing en cloud- en applicatiemanagement.

Het bedrijf realiseert jaarlijks een gemiddelde groei van meer dan dertig procent en is genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE).

Momenteel heeft Endava meer dan 8.000 medewerkers verspreid over 47 kantoren in Noordwest-Europa, de Verenigde Staten, Singapore en delivery centers in Centraal-Europa en Zuid-Amerika. Deze delivery centers zijn veelal gevestigd in steden met een technische universiteit. Mede hierdoor heeft meer dan negentig procent van de medewerkers van Endava een universitaire IT-studie afgerond. Endava wil hiermee garanderen dat de klant altijd kwaliteit krijgt.

Marktfocus

Endava wil zich positioneren als kennispartner die zich onderscheidt door een hoge mate van expertise. Endava is wereldwijd actief voor klanten in diverse sectoren, van de financiĆ«le sector tot aan retail en logistiek. Het bedrijf beschouwt zich als wereldwijd koploper in de betalingssector en is op dit vlak actief voor klanten als WorldPay, NETS, VISA en CCV.

Strategie en werkwijze

Endava streeft naar langetermijnrelaties en partnerships met haar klanten. Het bedrijf heeft als missie om klanten te helpen succesvol te zijn; van de eindgebruikers tot aan de stakeholders bij haar klanten. Het bedrijf trekt veelal hoogopgeleide medewerkers aan en investeert veel tijd en geld in het verbeteren van haar specialisaties; op deze manier wil Endava naar kwaliteit streven. Door een uitgebreid netwerk op te bouwen en te onderhouden, zo stelt Endava, trekt het bedrijf zowel nieuw talent als nieuwe klanten aan.

Uiteindelijk draait het allemaal om mensen; daar hoort dan dus ook de focus te liggen, aldus Endava. Dit idee lag ten grondslag aan de oprichting in 2000 en is nog steeds terug te zien in de organisatie waarin een sterke hiĆ«rarchie ontbreekt; het bedrijf heeft een platte structuur waardoor er korte lijnen bestaan. De bedrijfscultuur omschrijft Endava als ā€‹ā€˜down to earthā€™ waarbij rangen en standen ontbreken.

Kernwaarden

 • Open
 • Thoughtful
 • Adaptable
 • Smart
 • Trusted

Groei en ambities

Endava groeit zowel organisch als door overnames. Zo heeft het bedrijf verschillende overnames gedaan: Nickel Fish Design (2015), Integrated Systems Development Corporations (ISDC; 2016), Velocity Partners (2018), Intuitus (2019), Exozet (2019), Comtrade (2020), Pet Minuta (2021) en Levvel (2021). Daarnaast is Endava een strategisch partnership aangegaan met Bain & Company (2018).

MVO

Endava vindt het belangrijk om bij te dragen aan zowel de samenleving en gemeenschappen waarvan de organisatie deel uitmaakt, als aan de technologie- en dienstensector in het algemeen. Het bedrijf vindt dit een zinvolle manier om de waarden en de principes (die bepalen hoe de organisatie werkt en hoe individuen daarbinnen zich gedragen) in de praktijk te brengen. 

Endava probeert in toenemende mate haar footprint te verkleinen. Activiteiten die weinig uitstoot genereren ā€“ zoals fietsen naar het werk, online meetings en papier besparen ā€“ worden intern gestimuleerd. Verder hanteert het bedrijf strikte protocollen met betrekking tot de levensduur van hardware en worden verouderde laptops aan goede doelen geschonken. 

Tijdlijn

2021

8127 mensen werken bij Endava, gevestigd in 47 locaties in Europa, Aziƫ, Noord- en Zuid-Amerika

Overname Pet Minuta en Levvel

Kantoor geopend in Singapore

2020

Endava voor het zesde opeenvolgende jaar opgenomen in de IAOP Global Outsourcing 100-lijst van 2020

Endava ontvangt ANIS Project of the Year-prijs voor Pollinate Merchant Acquiring-platform

Endava merk van het jaar in Roemeniƫ

Overname Comtrade

2019

Endava in de top drie van servicedesks ter wereld dankzij 5-sterrencertificering door SDI

Endava en Bain & Company kondigen lancering van geĆÆntegreerd IT Due Diligence-product aan

Overname Intuitus en Exozet

2018

Endava gaat naar de beurs (NASDAQ) in de US

Strategisch partnership met Bain & Company

Eoin Woods, CTO van Endava, geƫerd door de Carnegie Mellon University SEI met de 2018 "Linda M. Northrop" Software Architecture Award

Overname Velocity Partners

2017

Endava erkend in Gartner-marktgids voor Agile- en DevOps-services

2016

Endava benoemt voormalig Goldman Sachs Emea CIO Trevor Smith als voorzitter van de raad van bestuur ter ondersteuning van wereldwijde expansie

Overname ISDC, start van Endava in Nederland

2015

Overname Nickel Fish Design

2000

Oprichting van Endava Inc in London

1990

Oprichting van Integrated Systems Development Corporation B.V. (ISDC B.V.) in Nederland

Case

Endava helpt opleider NCOI Groep met innovatie en groei

Employability ā€“ zorgen dat je aan het werk blijft en zelfredzaam ā€“ wordt steeds belangrijker in een snel veranderende wereld. Belangrijk onderdeel hiervan is ā€˜permanente educatieā€™: jezelf blijven ontwikkelen. Zowel werkgevers als werknemers maken hierbij veelvuldig gebruik van het aanbod van commerciĆ«le opleiders. Maar de wereld van trainen en opleiden verandert ook. ā€˜Digitaalā€™ doet zā€™n intrede en maakt flexibel maatwerk mogelijk, waardoor de leeropbrengst van opleidingen verder omhooggaat. NCOI Groep, een van de grootste particuliere opleidingsinstituten in Nederland, wil zowel innoveren als groeien. Dus werd het tijd voor een IT-landschap dat deze strategie optimaal faciliteert.

Lees meer
Case

Infomedics en Endava: de zorgaanbieder wordt ontzorgd

De zorg is een complexe sector waar doorlopend aan wordt gesleuteld, onder meer om de aanhoudende kostenstijging af te remmen. Dat maakt de administratieve ontzorging van zorgleveranciers en zorgconsumenten een belangrijke en interessante business, iets wat ook ondernemer en hoogleraar Sweder van Wijnbergen onderkende. In 2000 zette hij Infomedics op, dat zich na een koerswijziging volledig richtte op factoring ā€“ het overnemen van declaraties en het innen van rekeningen.

Lees meer