Fujitsu

Rollen en diensten

Fujitsu
-
 • Managed Services 7,0 N=16
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

Fujitsu
-
 • Technisch Applicatiebeheer
 • Werkpleksupport 7,1 N=13
 • Werkplekmanagement 7,1 N=10
 • Managed Infrastructure 7,3 N=9
 • System Integration
 • Security Management

De rol en/of dienst is van toepassing op Fujitsu:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Fujitsu

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Fujitsu

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Fujitsu

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Fujitsu

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


17

Aantal jaren in de studie

16

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Het Japanse Fujitsu levert in Nederland IT-diensten voor de sectoren overheid, retail, transport, financials, energie en utilities, en industrie. Fujitsu levert producten (apparatuur voor eindgebruikers en datacenter hardware), consultancy services en managed services. De consultancy services worden geleverd via ā€˜micro-enterprisesā€™: kleine units om sneller en wendbaarder naar klanten te kunnen acteren. Het bedrijf is agnostisch en werkt samen met alle technologieleveranciers, zoals Microsoft, ServiceNow, Citrix en Amazon Web Services (AWS). Fujitsu richt zich in Nederland op organisaties met een Nederlands beslissingsorgaan, een nationale of internationale footprint en in een range van 800 tot 20.000 gebruikers. Het bedrijf geeft aan kantoren van ā€˜pure werkplekā€™ te willen transformeren naar een ā€˜Starbucks-belevingā€™: een plek om elkaar te ontmoeten, samen te werken en creatief te zijn. Optimaal presteren begint volgens Fujitsu bij het centraal stellen van de medewerkers. Tegelijkertijd moet het management het hybride werken uitdragen en hiervoor de juiste omstandigheden creĆ«ren. Fujitsu geeft hieraan invulling door middel van het ā€˜Work Life Shiftā€™-portfolio, gericht op agile werken. Daarnaast wil Fujitsu haar klanten meenemen in hun digitale transformatie, met multicloudproposities van Microsoft Azure en AWS. Het versnellen van de digitale transformatie doet Fujitsu samen met klanten en partners via cocreatie. Fujitsu combineert de businessuitdaging met haar technologie-expertise in een creatieve workshop die wordt ondersteund door digitale tools.

Consistente gebruikerservaring

Robeco is een internationale vermogensbeheerder met een breed scala aan actieve beleggingen. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Rotterdam en daarnaast kantoren in Europa, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten, AustraliĆ« en AziĆ«. Robeco werkt via behoedzaam pionieren doorlopend aan duurzaamheid, innovatie en investeringen in kwantitatieve technieken. De organisatie wil aantrekkelijk zijn voor de huidige medewerkers en voor nieuw talent van buiten en biedt daarom een moderne werkplekervaring die medewerkers in staat stelt productief en creatief te zijn en soepel samen te werken. Sinds 2016 voorziet Fujitsu alle medewerkers van Robeco van moderne hardware en een digitale werkplek uit het ā€˜Work Life Shiftā€™-portfolio, gebaseerd op de nieuwste Microsoft-technologie. Fujitsu levert met Microsoft Managed Desktop (Windows 10, Intune en Microsoft 365) een veilige en constant geactualiseerde werkplek. Dit is de eerste Microsoft Managed Desktopuitrol in de Benelux. Het customer experience center, de change- en adoptieprogrammaā€™s en de op XLAĀ® gebaseerde service zorgen voor een optimale gebruikerservaring. Het concept van altijd en overal kunnen werken is essentieel voor diegenen die tussen kantoren heen en weer reizen; de noodzaak ervan is bovendien verder versterkt sinds de uitbraak van de coronapandemie. Robeco ervaart in Fujitsu een responsieve en flexibele partner, mede door de organisatie van innovatiesessies.

Aantal medewerkers

Nederland 700
Wereldwijd 140.000

Omzet (2020)

Nederland 170 mln. EUR
Wereldwijd 40 mld. EUR

Technologie- en platformpartners

Amazon Web Services, CA Technologies, Cisco, Citrix,ā‰ˆCloud Foundry, Commvault, Dell EMC, HDS, Ivanti (RES Software), Juniper Networks, Lakeside, Microsoft, Microsoft 365, Microsoft Azure, NetApp, Nutanix, OpenStack, Oracle, Salesforce, SAP, VMware

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000, ISO/IEC 27001, ISAE 3402/SOC1 Type I en Type II, ISAE 3000/SOC2

(Focus)sectoren

Fujitsu geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Locaties (in Nederland)

De Meern