Korton

Rollen en diensten

Korton
-
 • Managed Services 8,2 N=15
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

Korton
-
 • Technisch Applicatiebeheer 8,0 N=10
 • Werkpleksupport 7,7 N=13
 • Werkplekmanagement 8,2 N=14
 • Managed Infrastructure 8,6 N=14
 • System Integration 7,7 N=12
 • Security Management 8,1 N=13

De rol en/of dienst is van toepassing op Korton:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Korton

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Korton

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Korton

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Korton

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


3

Aantal jaren in de studie

15

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Korton, opgericht in 1997, is een zelfstandig cloudsourcingbedrijf dat cloudarchitecturen ontwerpt, implementeert en onderhoudt. Het bedrijf richt zich met name op de zorgsector (care) met haar iCura-propositie. Een tweede cloudpropositie, iMotum, is gericht op de mobiliteitssector. iMotum is een semiprivate platformdienst die ongeveer zeventig procent van het personenvervoer in Nederland faciliteert. Het bedrijf is daarnaast gespecialiseerd in de hosting van applicaties. Korton stelt dat eindgebruikerservaringen en werkprocesoptimalisatie voor haar klanten de belangrijkste speerpunten zijn. Hier geeft Korton invulling aan met behulp van experience-KPI’s die bijvoorbeeld sturen op het reduceren van het aantal verloren zorguren veroorzaakt door IT. Daarnaast geeft Korton aan dat er ook garanties aan opdrachtgevers worden gegeven voor de total cost of ownership over een langere periode. Korton hanteert een eenvoudige stelregel die haar duidelijke visie op de cloud verwoordt: public cloud waar het kan en private cloud waar het moet. Het goed bij elkaar passen, de ‘cultural fit’, is naar eigen zeggen voor Korton belangrijker dan de bedrijfsomvang van de klanten. Het bij elkaar passen uit zich in de praktijk door een transparante werkwijze en een informele samenwerking, waarbij gemaakte afspraken duidelijk worden vastgelegd.

Zorgprocessen moderniseren

Warande is een zorgorganisatie, met circa 1.200 medewerkers, die ouderen in Houten en op de Utrechtse Heuvelrug zorg-, woon-, welzijnen servicearrangementen biedt, zowel intra- als extramuraal. Warande heeft de ambitie om de zorgprocessen verder te moderniseren. Daarmee wil Warande het zorgproces sneller en makkelijker maken voor haar zorgprofessionals, de administratieve lasten terugdringen, het welzijn van de cliënt verbeteren en haar IT-kosten voorspelbaar maken. Om deze doelen te bereiken, heeft Warande besloten haar gehele IT onder te brengen bij een cloudleverancier en is het hiervoor een samenwerking aangegaan met Korton. In eerste instantie is de on-premise IT-omgeving gemigreerd naar de cloud van Korton. Gelijktijdig is de nieuwe informatiegestuurde zorgwerkplek ontwikkeld, aan de hand van nieuwe portaaltechnologie van A&M Impact en Liquit, die volledig integreert met Microsoft 365. Naast de werkplek zijn alle locaties van Warande voorzien van een nieuwe, snelle infrastructuur en goede wifi-dekking om optimale connectiviteit te bieden voor alle gebruikers en om kritische zorgdomotica voor de cliënten mogelijk te maken. Voor de uitrol van de werkplek is een zorgvuldig adoptieprogramma opgezet, waarbij onder meer zorgmedewerkers persoonlijke begeleiding hebben gekregen in het gebruik van hun nieuwe zorgwerkplek. Met behulp van periodieke klankbordgroepen wordt de gebruikerstevredenheid geoptimaliseerd; daarnaast wordt geregeld gebenchmarkt op het vlak van de kwaliteit van de IT-dienstverlening.

Aantal medewerkers

Nederland 65

Omzet (2020)

Nederland 10 mln. EUR

Technologie- en platformpartners

Cisco, Dell EMC, HPE, Liquit, Microsoft 365, Microsoft Azure, NetApp, VMware

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO/IEC 27001, NEN 7510, 3x Cisco CMSP

(Focus)sectoren

Transport & Logistiek, Zorg

Locaties (in Nederland)

Nieuw-Vennep