OGD

Rollen en diensten

OGD
-
 • Managed Services 8,1 N=28
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

OGD
-
 • Technisch Applicatiebeheer 7,8 N=15
 • Werkpleksupport 8,1 N=25
 • Werkplekmanagement 8,3 N=18
 • Managed Infrastructure 8,2 N=16
 • System Integration 7,9 N=7
 • Security Management 8,2 N=9

De rol en/of dienst is van toepassing op OGD:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

OGD

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

OGD

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

OGD

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

OGD

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


9

Aantal jaren in de studie

34

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Het Nederlandse OGD ict-diensten (OGD) bedient klanten in de sectoren retail, financiĆ«le dienstverlening, zorg, onderwijs, publieke sector en manufacturing. OGD heeft ruim dertig jaar ervaring in het ontzorgen van haar klanten, het bouwen van toekomstbestendige IT-omgevingen en het ontwikkelen van nieuwe en hernieuwde businessapplicaties. Onderdeel van het portfolio is de werkplek waarbij de klant optimaal, vanuit een omgeving, toegang heeft tot de benodigde functionaliteit. OGD biedt haar diensten aan in de vorm van advies, ontwikkeling en beheer door inzet van professionals en consultants. Het portfolio bestaat uit vier pijlers, namelijk professional services, software en business intelligence, outsourcing, en application transformation services. Met die laatste stelt OGD haar klanten te ondersteunen bij het effectiever maken van de bedrijfsprocessen door het optimaliseren en onderhouden van het applicatielandschap. Dit sluit aan op de visie van OGD dat de toekomst vraagt om een modern applicatielandschap. OGD zet hiervoor diensten in uit het eigen portfolio en van haar strategische partners. Door bijvoorbeeld data te ontsluiten via cloudintegratie stelt OGD meer waarde te creĆ«ren voor de producten van de klant. OGD wil zich onderscheiden door een open, innovatieve en informele bedrijfscultuur, die veel handvatten biedt voor samenwerking. OGD zegt veel waarde te hechten aan transparante samenwerkingsvormen met klanten. Dit is de inspiratie voor het motto ā€˜samen slimmerā€™.

De perfecte werkplek

Royal FloraHolland is de grootste bloemenveiling ter wereld met honderdduizend transacties per dag en dertigduizend verschillende soorten bloemen en planten. De bloemenveiling heeft de ambitie om ook online de grootste bloemenveiling ter wereld te worden. Om dit doel te bereiken, investeert de organisatie in innovatie en digitalisering. Door de volledig ingerichte cloudwerkplek kunnen de 3.000 medewerkers, verspreid over 44 verschillende landen, altijd en overal vandaan werken. OGD levert hiervoor een volledig ingerichte cloudwerkplek die aansluit bij de langetermijn-IT-doelstellingen van Royal FloraHolland. Daarnaast verzorgt OGD alle ondersteunende diensten voor de moderne manier van werken, zoals eindgebruikersondersteuning, systeembeheer en -integratie, adoptie en hardwareondersteuning. OGD ondersteunt ook het logistieke proces van de veiling door storingen in systemen te verhelpen. Dit doet OGD met een managed staffing-oplossing op de locaties in Nederland. Op basis van de duurzame samenwerking met OGD heeft Royal FloraHolland het contract in 2020 verlengd voor ten minste drie jaar. Dit biedt beide partijen de mogelijkheid om de samenwerking nog verder te versterken door in te spelen op trends zoals digitalisering en globalisering. Bij de verdere ontwikkeling van de werkplek ligt de focus op eindgebruikerstevredenheid, optimalisatie en innovatie.

Aantal medewerkers

Nederland 1.250

Omzet (2020)

Nederland 65 mln. EUR

Technologie- en platformpartners

OGD werkt samen met verschillende hard- en softwarepartners, waaronder Amazon, Cisco, Citrix, Dell EMC, HP, HPE, Juniper Networks, Microsoft, Nutanix, Orange Cyberdefense, Palo Alto Networks, TOPdesk, Veeam en VMware. Daarnaast werkt OGD samen met een aantal partners die aanvullende dienstverlening bieden, zoals Portiva, Schuberg Philis en NorthC Datacenters.

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO/IEC 27001, ISAE 3000/SOC2, SNA-keurmerk

(Focus)sectoren

FinancieĢˆle dienstverlening, Onderwijs, Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie, Retail & Consumentengoederen, Zorg

Locaties (in Nederland)

Amsterdam, Delft, Eindhoven, Enschede, Utrecht