Proserve

Rollen en diensten

Proserve
-
 • Managed Services 8,9 N=19
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

Proserve
-
 • Technisch Applicatiebeheer
 • Werkpleksupport
 • Werkplekmanagement
 • Managed Infrastructure 8,8 N=18
 • System Integration
 • Security Management

De rol en/of dienst is van toepassing op Proserve:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Proserve

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Proserve

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Proserve

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Proserve

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


4

Aantal jaren in de studie

20

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Proserve focust zich als Nederlandse managed IT-solutionspartner op het helpen realiseren van de groei van haar klanten. Proserve levert naar eigen zeggen maatwerk op basis van gestandaardiseerde bouwblokken en best practices en zegt hierbij hoge kwaliteitsstandaarden te hanteren. Het bedrijf realiseert cloudonafhankelijke oplossingen op basis van VMware, OpenStack, Amazon Web Services en Microsoft Azure. Daarnaast heeft Proserve als onderdeel van team.blue toegang tot bouwblokken voor Internet-as-a-Service- en connectiviteitsdiensten. Alle diensten worden vanuit Nederland geleverd. Technologie is wat Proserve betreft geen doel op zich. Proserve wil de context en de business van de klant begrijpen en dan een IT-oplossing op maat ontwerpen. De business requirements van de klant zijn dus altijd het vertrekpunt. Hierbij beschouwt Proserve de technologie als middel. Het doel is een effectieve IT-oplossing die past bij de verwachtingen, doelen en ambities van de klant. Proserve gelooft in de kracht van samenwerking en in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en streeft naar een langdurig en kwalitatief partnership. Belangrijk in de samenwerking zijn het delen van kennis en ervaring, het meedenken en het elkaar durven uitdagen om tot het beste resultaat te komen. Proserve stelt zich te onderscheiden door een hoogopgeleid team dat bestaat uit gedreven professionals, en een organisatie waarin veel waarde wordt gehecht aan vakmanschap en persoonlijke groei van medewerkers.

Een toekomstbestendige cloudoplossing

Het Nederlands Meetinstituut (NMi) is een onafhankelijk instituut voor wettelijke metrologische diensten in Europa. NMi is gespecialiseerd in typegoedkeuring en certificering, verificatie en kalibratie, en consultancydiensten; daarnaast is NMi ook opleider. NMi verwerkt dagelijks veel gevoelige data. Het is daarom essentieel dat de security op orde is. Om deze veiligheid te kunnen waarborgen, heeft NMi gekozen voor een samenwerking met Proserve, een partner die gecertificeerd is op het gebied van security en compliance. Proserve ondersteunt NMi met de operationele IT-taken om zo de continuĆÆteit en beschikbaarheid van NMIā€™s diensten te waarborgen. Alle bedrijfskritische applicaties en data zijn gemigreerd naar de proCLOUD van Proserve. Met de private cloudoplossing zijn de applicaties en data voor NMi niet alleen overal snel beschikbaar, maar is alle informatie ook veilig opgeslagen. Met de schaalbare oplossing van Proserve kan NMi haar nationale en internationale groeiambities waarmaken. Proserve fungeert hierbij ook als kennispartner voor NMi.

Aantal medewerkers

Nederland 45 fte

Omzet (2020)

Nederland 7,2 mln. EUR

Technologie- en platformpartners

Proserve levert maatwerk IT-oplossingen op basis van standaard bouwblokken, zowel op haar eigen clouds als op diverse public clouds. Verder werkt Proserve samen met partners, zoals Amazon Web Services, Commvault, Dell EMC, Fortinet, Microsoft, OpenStack, Veeam en VMware.

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO 9001, ISO/IEC 27001, ISAE 3402 Type I, NEN 7510

(Focus)sectoren

FinancieĢˆle dienstverlening, IT & Telecom, Overheid/Publieke dienstverlening, Retail & Consumentengoederen, Transport & Logistiek, Zakelijke dienstverlening, Zorg, Anders

Locaties (in Nederland)

Deventer, Leiden, Rotterdam