Schuberg Philis

Rollen en diensten

Schuberg Philis
-
 • Managed Services 8,8 N=25
 • Software Services 8,8 N=8
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

Schuberg Philis
-
 • Technisch Applicatiebeheer 9,1 N=14
 • Werkpleksupport
 • Werkplekmanagement
 • Managed Infrastructure 8,8 N=21
 • System Integration 8,3 N=15
 • Security Management 9,0 N=17

De rol en/of dienst is van toepassing op Schuberg Philis:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Schuberg Philis

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Schuberg Philis

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Schuberg Philis

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Schuberg Philis

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


15

Aantal jaren in de studie

26

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Schuberg Philis houdt zich bezig met het ontwikkelen en het toekomstbestendig maken van missiekritische IT-omgevingen. Dat doet het bedrijf bij klanten in onder meer de financiële dienstverlening, fastmoving consumer goods (FMCG), retail en bij de overheid. Schuberg Philis geeft aan vooral te werken aan zogeheten ‘mission critical’- trajecten, in omgevingen die essentieel zijn voor de business van haar klanten. Consulting is een steeds belangrijker onderdeel in de dienstverlening van Schuberg Philis; het bedrijf ziet het als logische fase, voorafgaand aan de uitvoering, waarbij businessdoelstellingen worden gerealiseerd met behulp van IT. Het bedrijf stelt bewust op zoek te gaan naar de vraag achter de IT-vraag. Het helpt bij vraagstukken zoals supply chain-optimalisatie, schaalbaarheid van e-commerce en de verbetering van de klantervaring van financiële diensten zonder in te boeten op compliancy. Om dit te realiseren maakt Schuberg Philis gebruik van expertise op het gebied van mission critical outsourcing, cloudmigratie, data en digitale transformatie. Andere belangrijke factoren voor een stabiele dienstverlening zijn security en auditability. Schuberg Philis investeert veel in vaardigheden op het gebied van cloud native en serverless computing, en in de effecten daarvan voor software development, security en datamanagement.

Schaalbaarheid en flexibiliteit voor online boodschappen

Jumbo is een van Nederlands grootste supermarktketens en staat bekend om de zeven zekerheden, waaronder de laagsteprijsgarantie op hoogwaardige producten. Sinds 2014 kunnen Jumbo-klanten hun boodschappen ook online bestellen via jumbo.com. Schuberg Philis host het e-commerceplatform vanaf het begin, een tijd waarin aanzienlijk minder klanten hun boodschappen online bestelden. De interesse in online boodschappen doen is de laatste jaren enorm toegenomen; vooral rondom feestdagen zag Jumbo een flinke piek ontstaan in de online bestellingen. Door deze piekbelasting liep het platform tegen de grenzen aan en was Jumbo toe aan een optimalisatie van het platform. Samen met Amazon Web Services en de leverancier van het online platform is in 2019 een migratie naar de publieke cloud in gang gezet. Hiermee zijn de schaalbaarheid en de flexibiliteit van jumbo.com veel makkelijker en beter geworden. Het herontwerpen, ontwikkelen en stabiliseren van de applicaties op het platform vormden een belangrijk onderdeel van deze succesvolle migratie. In november 2019 is jumbo.com verhuisd naar de cloud en de daaropvolgende feestdagenperiode is vlekkeloos verlopen; klanten konden voor al hun boodschappen online terecht bij Jumbo. Ook is jumbo.com, na de uitbraak van COVID-19 in het begin van 2020, overeind blijven staan, ondanks de grote toename in verkeer. Jumbo.com is daarmee de nieuwe norm geworden, passend bij de groeiende verwachtingen vanuit de consument.

Aantal medewerkers

Nederland 355

Omzet (2020)

Nederland 85,4 mln. EUR

Technologie- en platformpartners

Naast partnerships met Akamai, Amazon Web Services, Chef, Commvault, Five Degrees, Google, HPE, Microsoft, Okta, Oracle en Splunk, werkt Schuberg Philis met meer dan vijftig technologieproviders, waaronder Atlassian, Cloudian, Datadog, Dimension Data, Docker, GitLab, HashiCorp, InfluxData, Kubernetes, Matillion, NetApp, Opsgenie, Red Hat en ServiceNow.

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO/IEC 27001, ISAE 3402, NEN 7510, FIRA

(Focus)sectoren

Financiële dienstverlening, IT & Telecom, Overheid/Publieke dienstverlening, Retail & Consumentengoederen, Transport & Logistiek, Zakelijke dienstverlening, Zorg

Locaties (in Nederland)

Schiphol-Rijk

Focus klantgroep

Corporates, Multinational bedrijven (> 1 mld. EUR omzet per jaar)

Datum van oprichting

2003

Locatie datacenter(s) in Nederland

Schiphol-Rijk

Eigenaarschap

Eigen aandeelhouders (privately owned)

Cloudhyperscaler focus

Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure