Schuberg Philis

Rollen

Schuberg Philis
-
 • Datacenter & Infra Services
 • Managed Services 8,7 N=18
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Technology & Business Transformation 8,7 N=10

Diensten binnen Datacenter & Infra Services

Schuberg Philis
-
 • Colocatie
 • Inter-connectivity
 • Data-architectuur
 • Onsite Support
 • Back-up

Diensten binnen Managed Services

Schuberg Philis
-
 • Technisch Applicatiebeheer 8,6 N=14
 • Werkpleksupport
 • Werkplekmanagement
 • Managed Infrastructure 8,8 N=14
 • System Integration 8,4 N=11
 • Security Management 9,0 N=12

Diensten binnen Software Services

Schuberg Philis
-
 • Maatwerk softwareontwikkeling
 • Implementatie en/of functioneelbeheer
 • Low-code/No-code

Diensten binnen Data Intelligence

Schuberg Philis
-

Er zijn geen diensten binnen Data Intelligence

Diensten binnen Technology & Business Transformation

Schuberg Philis
-
 • Platform Engineering
 • Advanced Public Cloud Management 9,0 N=7
 • Modern Software Engineering
 • Cloud Security Operations
 • Cloud Financial Management
 • Cloud-Native Business Innovation

De rol en/of dienst is van toepassing op Schuberg Philis:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Schuberg Philis

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Schuberg Philis

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Schuberg Philis

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Schuberg Philis

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


16

Aantal jaren in de studie

24

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met ander IT-bedrijf:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Schuberg Philis, opgericht in 2000, houdt zich bezig met het ontwikkelen en het toekomstbestendig maken van IT-oplossingen in het hart van de business. Schuberg Philis werkt vooral aan zogeheten ā€˜mission criticalā€™-trajecten, in omgevingen die essentieel zijn voor de business van zijn klanten. Het vertrekpunt hierbij is altijd de vraag achter de IT-vraag: wat is het strategische doel dat bereikt moet worden en wat zijn de echte uitdagingen voor de business? Dat gaat volgens Schuberg Philis verder dan IT alleen, maar ook over schaalbaarheid, stabiliteit, wendbaarheid, veiligheid en flexibiliteit, waardoor concurrentievoordeel wordt gecreĆ«erd of behouden. Dit doet Schuberg Philis bij vraagstukken zoals supplychain-optimalisatie, schaalbaarheid van e-commerce en de verbetering van de klantervaring met financiĆ«le diensten zonder in te boeten op compliance. Om dit te realiseren maakt het IT-bedrijf gebruik van expertise op het gebied van mission critical outsourcing, cloudmigratie, data en digitale transformatie. Andere belangrijke factoren voor een stabiele dienstverlening zijn security en auditability. Consulting vormt een steeds groter onderdeel in de dienstverlening, waarbij ā€“ voorafgaand aan de uitvoering ā€“ businessdoelstellingen worden gerealiseerd met behulp van IT. Het bedrijf zegt zelfsturende teams met ā€˜experts in the leadā€™ te hebben die werken volgens het ā€˜deliver your own promiseā€™-principe: de verantwoordelijkheid voor de uitvoering ligt bij dezelfde mensen als die het advies geven. Naar eigen zeggen proberen zij een positief en belangrijk verschil te maken, voor de strategische langetermijndoelen van hun klanten en voor de samenleving, uitgaande van honderd procent klanttevredenheid.

Snelheid en mogelijkheden van de eigen IT-organisatie vergroot

Terwijl het huidige elektriciteitsnet in Nederland aan de grenzen van zijn capaciteit raakt, moet de energiesector de omslag maken naar duurzaam, klantgericht en meer realtime. Aan netbeheerders de opdracht om deze energietransitie te faciliteren. Om te voorkomen dat keuzes van vandaag leiden tot beperkingen in de toekomst moet Enexis (verantwoordelijk voor het distributienetwerk voor gas en elektra in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg) toewerken naar een flexibele en wendbare IT-omgeving. Samen met Schuberg Philis heeft Enexis interne DevOps-teams opgezet om de snelheid van de eigen IT-organisatie te vergroten. Daarnaast heeft Schuberg Philis een multicloudplatform opgetuigd en applicaties verplaatst naar de cloud, zodat ontwikkelteams meer mogelijkheden hebben gekregen. Nu kunnen ontwikkelteams, ondersteund door partners en intern opgebouwde cloudcompetenties, de best passende eigen keuzes maken, daarbij Ć³Ć³k rekening houdend met cloud economics. Zo draait SAP op Azure, maar draaien de data- en integratieplatformen van Enexis Netbeheer op Amazon Web Services: iedere cloudprovider heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten. Tevens is de doorvoersnelheid van changes vergroot en kunnen scenarioanalyses nu veel sneller worden gedraaid tegen een fractie van de kosten.

Een uitgebreide versie van deze case vindt u hier.

Aantal medewerkers

Nederland 400

Omzet (2021)

Nederland 90,2 mln. EUR

Technologie- en platformpartners

Naast partnerships met Akamai, Amazon Web Services, Chef, Commvault, Google, HPE, Microsoft, Okta, Oracle, Splunk en VMware, werkt Schuberg Philis met meer dan vijftig technologieproviders, waaronder Atlassian, Cloudian, Datadog, Dimension Data, Docker, GitLab, HashiCorp, InfluxData, Kubernetes, Matillion, NetApp en Opsgenie.

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO/IEC 27001, ISAE 3402, NEN 7510, FIRA

(Focus)sectoren

FinancieĢˆle dienstverlening, Overheid/Publieke dienstverlening, Retail & Consumentengoederen, Transport & Logistiek, Zakelijke dienstverlening, Zorg

Vestigingen in Nederland

Rotterdam, Schiphol-Rijk

Locatie datacenter(s) in Nederland

Schiphol-Rijk

Cloudhyperscaler Focus

Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure

Portfolio

Schuberg Philis, opgericht in 2000, levert IT-oplossingen die 100% impact hebben op de kern van de business. Het startpunt is altijd de uitdaging en niet de IT-oplossing. De echte vraag gaat vaak niet over IT, maar over de uitdagingen van de business. Schuberg Philis wil organisatie helpen stabiel, wendbaar en schaalbaar te zijn om concurrentievoordeel te behouden. Schuberg Philis doet dit door middel van een combinatie van hun experts en de experts aan klantzijde, zodat de klant altijd controle blijft houden over hun eigen technologie. Schuberg Philis helpt haar klanten om mission-critical activiteiten ā€“ IT-vraagstukken die direct impact hebben op strategische business doelen, gecombineerd met een end-to-end uitvoeringskracht -, te ontplooien. Het bedrijf garandeert 100% uptime. Er geldt maar 1 KPI: 100% klanttevredenheid en dit is altijd haalbaar 

Marktfocus

Schuberg Philis richt zich op grote corporates in verschillende sectoren. Dat doet het bedrijf bij klanten in onder andere de financiĆ«le dienstverlening, health, transport & logistiek, FMCG & retail en de overheid. Het bedrijf wil haar klanten helpen in het vinden en realiseren van nieuwe kansen in hun markt. 

Visie op IT-dienstverlening 

Schuberg Philis is er van overtuigd dat een constante stroom aan nieuwe technologieĆ«n steeds nieuwe kansen creĆ«ert voor haar klanten. Het bedrijf heeft als missie haar klanten te ondersteunen bij het nemen van strategische besluiten over deze kansen. Diezelfde filosofie is leidend in het begeleiden van klanten in succesvolle cloud journeys. Schuberg Philis gelooft niet in exacte kopieĆ«n van bestaande applicatieomgevingen die letterlijk naar de publieke cloud worden verplaatst; dit zorgt naar eigen zeggen eerder voor een hogere total cost of ownership dan voor economische waarde. Schuberg Philis streeft ernaar om iedere cloud journey als uniek te benaderen en op die manier waarde te laten genereren. De organisatie zegt veel te investeren in de randvoorwaarden om deze journeys veilig te begeleiden zoals security, compliance en efficiĆ«ntie. De waarde van ā€‹ā€˜cloud firstā€™ voor de business zit wat Schuberg Philis betreft in het concreet maken van versnelling (bijvoorbeeld een kortere time to market) en het versterken van het innovatief vermogen. 

Het bedrijf beschouwt doorlopend leren en de overdracht van kennis naar klanten als essentieel. Daarnaast is het bedrijf bezig om de overlap te onderzoeken tussen fysieke en digitale engineering, waarbij het gebruik van data om de performance te verbeteren voorop staat ā€“ denk aan minder fouten, korte productielijnen, snellere omsteltijden, duurzamer productie. Hiervoor heeft het bedrijf Lab271 opgericht om in co-creatie en op kleine schaal te komen tot nieuwe toepassingen die bij bewezen succes schaalbaar zijn, dit noemen zij ook proof of value. Zo creĆ«erde Kepler Vision Technologies halverwege 2020 de Kepler Night Nurse Edge Box: een oplossing om door middel van optische sensoren menselijke valpartijen in zorginstellingen te identificeren. De Night Nurse gebruikt artificial intelligence om onregelmatige bewegingen op te merken en zorgverleners te waarschuwen. Schuberg Philis houdt het systeem continue beschikbaar. De Night Nurse werkt met een edge-apparaat om lokaal analyses te maken en stuurt daarnaast de waarschuwing via de cloud naar relevante zorgverleners. 

Strategie en werkwijze 

Om bedrijven te helpen met het realiseren van hun businessdoelstellingen, maakt Schuberg Philis veelal gebruik van haar kennis op het gebied van mission critical outsourcing, cloud migratie, data en digitale transformatie. Andere belangrijke kennisgebieden voor het stimuleren van een stabiele dienstverlening zijn security en auditability. Consulting is een steeds belangrijker onderdeel in de dienstverlening van Schuberg Philis; het bedrijf ziet het als logische fase, voorafgaand aan de uitvoering waarbij businessdoelstellingen worden gerealiseerd met behulp van IT. Schuberg Philis geeft aan veel te investeren in eigen vaardigheden op het gebied van cloud native en serverless computing, software development, security en datamanagement. Schuberg Philis wil zich onderscheiden door op een innovatieve manier IT handzamer en schaalbaarder te maken. Het bedrijf werkt zonder managers, zonder siloā€™s, en zonder tweede lijn: engineers zijn in de lead. 

Kernwaarden

 • 100% Kwaliteit
 • 100% Impact
 • 100% Klanttevredenheid

Groei en ambities 

Schuberg Philis wil de komende jaren blijven groeien op de huidige manier: door te investeren in kwaliteit en 100% klanttevredenheid. Daarbij wil het bedrijf zich in toenemende mate toeleggen op de ontwikkeling van cloud. De organisatie wil haar relaties met Amazon, Microsoft en Google en inzetten om aan de toenemende vraag van haar klanten tegemoet te komen. 

MVO

Schuberg Philis steunt sinds een aantal jaren stichting Flora Kokjes. Iedere vrijdag worden overgebleven maaltijden gedoneerd aan de stichting om mensen te steunen die het minder breed hebben en tegelijkertijd verspilling tegen te gaan. Verder doneren medewerkers regelmatig speelgoed, kleding en kinderwagens die ze niet langer zelf nodig hebben. Ook worden er ieder jaar kerstpakketten gedoneerd aan de vrijwilligers van de stichting. Schuberg Philis wil daarbij bijdragen aan het behalen van de milieudoelstellingen. De organisatie stimuleert bijvoorbeeld haar werknemers om elektrisch te rijden en biedt daarbij een grote fietsparkeerplaats bij het hoofdkantoor. 

Case

Zelf leren, samen innoveren

Terwijl het huidige elektriciteitsnet in Nederland aan de grenzen van haar capaciteit raakt en slechts een deel van de toekomst bekend is, moet de energiesector de omslag maken naar duurzaam, klantgericht, digitaal en meer realtime. Aan netbeheerders de opdracht om deze energietransitie te faciliteren. Voor die onzekere toekomst is er wat betreft de IT-afdeling van Enexis Netbeheer maar Ć©Ć©n oplossing: zorgen voor flexibiliteit en wendbaarheid.

Lees meer