Schuberg Philis

Rollen en diensten

Schuberg Philis
-
 • Managed Services 8,8 N=25
 • Software Services 8,8 N=8
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

Schuberg Philis
-
 • Technisch Applicatiebeheer 9,1 N=14
 • Werkpleksupport
 • Werkplekmanagement
 • Managed Infrastructure 8,8 N=21
 • System Integration 8,3 N=15
 • Security Management 9,0 N=17

De rol en/of dienst is van toepassing op Schuberg Philis:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Schuberg Philis

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Schuberg Philis

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Schuberg Philis

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Schuberg Philis

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


15

Aantal jaren in de studie

26

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Schuberg Philis houdt zich bezig met het ontwikkelen en het toekomstbestendig maken van missiekritische IT-omgevingen. Dat doet het bedrijf bij klanten in onder meer de financiĆ«le dienstverlening, fastmoving consumer goods (FMCG), retail en bij de overheid. Schuberg Philis geeft aan vooral te werken aan zogeheten ā€˜mission criticalā€™- trajecten, in omgevingen die essentieel zijn voor de business van haar klanten. Consulting is een steeds belangrijker onderdeel in de dienstverlening van Schuberg Philis; het bedrijf ziet het als logische fase, voorafgaand aan de uitvoering, waarbij businessdoelstellingen worden gerealiseerd met behulp van IT. Het bedrijf stelt bewust op zoek te gaan naar de vraag achter de IT-vraag. Het helpt bij vraagstukken zoals supply chain-optimalisatie, schaalbaarheid van e-commerce en de verbetering van de klantervaring van financiĆ«le diensten zonder in te boeten op compliancy. Om dit te realiseren maakt Schuberg Philis gebruik van expertise op het gebied van mission critical outsourcing, cloudmigratie, data en digitale transformatie. Andere belangrijke factoren voor een stabiele dienstverlening zijn security en auditability. Schuberg Philis investeert veel in vaardigheden op het gebied van cloud native en serverless computing, en in de effecten daarvan voor software development, security en datamanagement.

Schaalbaarheid en flexibiliteit voor online boodschappen

Jumbo is een van Nederlands grootste supermarktketens en staat bekend om de zeven zekerheden, waaronder de laagsteprijsgarantie op hoogwaardige producten. Sinds 2014 kunnen Jumbo-klanten hun boodschappen ook online bestellen via jumbo.com. Schuberg Philis host het e-commerceplatform vanaf het begin, een tijd waarin aanzienlijk minder klanten hun boodschappen online bestelden. De interesse in online boodschappen doen is de laatste jaren enorm toegenomen; vooral rondom feestdagen zag Jumbo een flinke piek ontstaan in de online bestellingen. Door deze piekbelasting liep het platform tegen de grenzen aan en was Jumbo toe aan een optimalisatie van het platform. Samen met Amazon Web Services en de leverancier van het online platform is in 2019 een migratie naar de publieke cloud in gang gezet. Hiermee zijn de schaalbaarheid en de flexibiliteit van jumbo.com veel makkelijker en beter geworden. Het herontwerpen, ontwikkelen en stabiliseren van de applicaties op het platform vormden een belangrijk onderdeel van deze succesvolle migratie. In november 2019 is jumbo.com verhuisd naar de cloud en de daaropvolgende feestdagenperiode is vlekkeloos verlopen; klanten konden voor al hun boodschappen online terecht bij Jumbo. Ook is jumbo.com, na de uitbraak van COVID-19 in het begin van 2020, overeind blijven staan, ondanks de grote toename in verkeer. Jumbo.com is daarmee de nieuwe norm geworden, passend bij de groeiende verwachtingen vanuit de consument.

Aantal medewerkers

Nederland 355

Omzet (2020)

Nederland 85,4 mln. EUR

Technologie- en platformpartners

Naast partnerships met Akamai, Amazon Web Services, Chef, Commvault, Five Degrees, Google, HPE, Microsoft, Okta, Oracle en Splunk, werkt Schuberg Philis met meer dan vijftig technologieproviders, waaronder Atlassian, Cloudian, Datadog, Dimension Data, Docker, GitLab, HashiCorp, InfluxData, Kubernetes, Matillion, NetApp, Opsgenie, Red Hat en ServiceNow.

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO/IEC 27001, ISAE 3402, NEN 7510, FIRA

(Focus)sectoren

FinancieĢˆle dienstverlening, IT & Telecom, Overheid/Publieke dienstverlening, Retail & Consumentengoederen, Transport & Logistiek, Zakelijke dienstverlening, Zorg

Locaties (in Nederland)

Schiphol-Rijk

Focus klantgroep

Corporates, Multinational bedrijven (> 1 mld. EUR omzet per jaar)

Datum van oprichting

2003

Locatie datacenter(s) in Nederland

Schiphol-Rijk

Eigenaarschap

Eigen aandeelhouders (privately owned)

Cloudhyperscaler focus

Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure

Portfolio

Schuberg Philis, opgericht in 2000, levert IT-oplossingen die 100% impact hebben op de kern van de business. Het startpunt is altijd de uitdaging en niet de IT-oplossing. De echte vraag gaat vaak niet over IT, maar over de uitdagingen van de business. Schuberg Philis wil organisatie helpen stabiel, wendbaar en schaalbaar te zijn om concurrentievoordeel te behouden. Schuberg Philis doet dit door middel van een combinatie van hun experts en de experts aan klantzijde, zodat de klant altijd controle blijft houden over hun eigen technologie. Schuberg Philis helpt haar klanten om mission-critical activiteiten ā€“ IT-vraagstukken die direct impact hebben op strategische business doelen, gecombineerd met een end-to-end uitvoeringskracht -, te ontplooien. Het bedrijf garandeert 100% uptime. Er geldt maar 1 KPI: 100% klanttevredenheid en dit is altijd haalbaar 

Marktfocus

Schuberg Philis richt zich op grote corporates in verschillende sectoren. Dat doet het bedrijf bij klanten in onder andere de financiĆ«le dienstverlening, health, transport & logistiek, FMCG & retail en de overheid. Het bedrijf wil haar klanten helpen in het vinden en realiseren van nieuwe kansen in hun markt. 

Visie op IT-dienstverlening 

Schuberg Philis is er van overtuigd dat een constante stroom aan nieuwe technologieĆ«n steeds nieuwe kansen creĆ«ert voor haar klanten. Het bedrijf heeft als missie haar klanten te ondersteunen bij het nemen van strategische besluiten over deze kansen. Diezelfde filosofie is leidend in het begeleiden van klanten in succesvolle cloud journeys. Schuberg Philis gelooft niet in exacte kopieĆ«n van bestaande applicatieomgevingen die letterlijk naar de publieke cloud worden verplaatst; dit zorgt naar eigen zeggen eerder voor een hogere total cost of ownership dan voor economische waarde. Schuberg Philis streeft ernaar om iedere cloud journey als uniek te benaderen en op die manier waarde te laten genereren. De organisatie zegt veel te investeren in de randvoorwaarden om deze journeys veilig te begeleiden zoals security, compliance en efficiĆ«ntie. De waarde van ā€‹ā€˜cloud firstā€™ voor de business zit wat Schuberg Philis betreft in het concreet maken van versnelling (bijvoorbeeld een kortere time to market) en het versterken van het innovatief vermogen. 

Het bedrijf beschouwt doorlopend leren en de overdracht van kennis naar klanten als essentieel. Daarnaast is het bedrijf bezig om de overlap te onderzoeken tussen fysieke en digitale engineering, waarbij het gebruik van data om de performance te verbeteren voorop staat ā€“ denk aan minder fouten, korte productielijnen, snellere omsteltijden, duurzamer productie. Hiervoor heeft het bedrijf Lab271 opgericht om in co-creatie en op kleine schaal te komen tot nieuwe toepassingen die bij bewezen succes schaalbaar zijn, dit noemen zij ook proof of value. Zo creĆ«erde Kepler Vision Technologies halverwege 2020 de Kepler Night Nurse Edge Box: een oplossing om door middel van optische sensoren menselijke valpartijen in zorginstellingen te identificeren. De Night Nurse gebruikt artificial intelligence om onregelmatige bewegingen op te merken en zorgverleners te waarschuwen. Schuberg Philis houdt het systeem continue beschikbaar. De Night Nurse werkt met een edge-apparaat om lokaal analyses te maken en stuurt daarnaast de waarschuwing via de cloud naar relevante zorgverleners. 

Strategie en werkwijze 

Om bedrijven te helpen met het realiseren van hun businessdoelstellingen, maakt Schuberg Philis veelal gebruik van haar kennis op het gebied van mission critical outsourcing, cloud migratie, data en digitale transformatie. Andere belangrijke kennisgebieden voor het stimuleren van een stabiele dienstverlening zijn security en auditability. Consulting is een steeds belangrijker onderdeel in de dienstverlening van Schuberg Philis; het bedrijf ziet het als logische fase, voorafgaand aan de uitvoering waarbij businessdoelstellingen worden gerealiseerd met behulp van IT. Schuberg Philis geeft aan veel te investeren in eigen vaardigheden op het gebied van cloud native en serverless computing, software development, security en datamanagement. Schuberg Philis wil zich onderscheiden door op een innovatieve manier IT handzamer en schaalbaarder te maken. Het bedrijf werkt zonder managers, zonder siloā€™s, en zonder tweede lijn: engineers zijn in de lead. 

Kernwaarden

 • 100% Kwaliteit
 • 100% Impact
 • 100% Klanttevredenheid

Groei en ambities 

Schuberg Philis wil de komende jaren blijven groeien op de huidige manier: door te investeren in kwaliteit en 100% klanttevredenheid. Daarbij wil het bedrijf zich in toenemende mate toeleggen op de ontwikkeling van cloud. De organisatie wil haar relaties met Amazon, Microsoft en Google en inzetten om aan de toenemende vraag van haar klanten tegemoet te komen. 

MVO

Schuberg Philis steunt sinds een aantal jaren stichting Flora Kokjes. Iedere vrijdag worden overgebleven maaltijden gedoneerd aan de stichting om mensen te steunen die het minder breed hebben en tegelijkertijd verspilling tegen te gaan. Verder doneren medewerkers regelmatig speelgoed, kleding en kinderwagens die ze niet langer zelf nodig hebben. Ook worden er ieder jaar kerstpakketten gedoneerd aan de vrijwilligers van de stichting. Schuberg Philis wil daarbij bijdragen aan het behalen van de milieudoelstellingen. De organisatie stimuleert bijvoorbeeld haar werknemers om elektrisch te rijden en biedt daarbij een grote fietsparkeerplaats bij het hoofdkantoor. 

Case

Digitale transformatie bij Enexis Netbeheer: zelf leren, samen innoveren

Terwijl het huidige elektriciteitsnet in Nederland aan de grenzen van haar capaciteit raakt en slechts een deel van de toekomst bekend is, moet de energiesector de omslag maken naar duurzaam, klachtgericht, digitaal en meer realtime. Aan netbeheerders de opdracht om deze energietransitie te faciliteren. Voor die onzekere toekomst is er wat betreft de IT-afdeling van Enexis Netbeheer maar Ć©Ć©n oplossing: zorgen voor flexibiliteit en wendbaarheid.

Lees meer