Sentia

Rollen en diensten

Sentia
-
 • Managed Services 7,8 N=24
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

Sentia
-
 • Technisch Applicatiebeheer
 • Werkpleksupport
 • Werkplekmanagement
 • Managed Infrastructure 7,9 N=23
 • System Integration 7,3 N=9
 • Security Management 8,1 N=10

De rol en/of dienst is van toepassing op Sentia:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Sentia

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Sentia

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Sentia

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Sentia

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


7

Aantal jaren in de studie

26

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Sentia is een full stack dienstverlener op het gebied van (hybride) cloudservices, digital experience management en applicatiebeheer, actief in Nederland, België en Denemarken. Het bedrijf heeft als missie om organisaties in staat te stellen meer businessimpact te realiseren door middel van technologie. Sentia realiseert dit door te investeren in lokale teams en haar expertise te vergroten. Sentia ontwerpt, ontwikkelt, beheert en monitort complexe bedrijfskritische applicatielandschappen in de cloud (public en private) om naar eigen zeggen haar klanten te helpen een leidende positie in hun markt te veroveren. Het bedrijf biedt oplossingen waarbij geautomatiseerde ‘infrastructuur-als-code’-platformen voor hybride cloudapplicaties worden geleverd, en biedt advies en professional en managed services om applicaties en IT-landschappen te transformeren, te managen en te optimaliseren. Als premium partner van zowel Azure, Amazon Web Services en Google Cloud, en met een eigen private cloud, kan Sentia naar eigen zeggen de juiste ‘Cloud Foundation’ leveren, de volledige ‘Cloud Transformation’ van organisaties begeleiden, en met specialistische performance monitoring de digitale ervaring optimaliseren. Ook heeft Sentia de vested-contractvorm doorontwikkeld, waarbij het continu verbeteren van IT-processen centraal staat. Sentia stelt dat hun klanten met elkaar gemeen hebben dat ze bijzonder hoge eisen stellen aan de beschikbaarheid, prestaties, stabiliteit en veiligheid van systemen en data.

Migreren binnen het vested partnership

Stedin – netbeheerder voor zo’n twee miljoen huishoudens – en Sentia werken aan de roadmap richting volledige cloudadoptie. De organisaties zijn een vested partnership aangegaan, waarbij ze belang hebben bij het behalen van elkaars doelstellingen: Sentia wordt beloond als de gezamenlijke doelstellingen worden behaald, terwijl Stedin lage vaste kosten heeft. Met een gestructureerde aanpak (waaronder het 5D-model: discover, define, design, develop, deploy) en managed ‘Landing Zones’ zijn driehonderd applicaties – binnen de gestelde tijd en het gestelde budget – naar Microsoft Azure gebracht. Met behulp van de ‘Landing Zones’ komen de applicaties direct op een ‘infrastructuur-als-code’-platform terecht en worden ze onderdeel van een CI/CD-pipeline met automatische testen voor security, performance en stabiliteit. Dit heeft volgens Stedin geleid tot een hogere kwaliteit en een snellere time-to-market. Op dit moment wordt door Sentia gewerkt aan onderdelen zoals efficiëntie, optimalisatie en verdere kostenbesparingen, terwijl Stedins ontwikkelaars binnen enkele minuten nieuwe features en hele applicaties kunnen lanceren binnen de veilige omgeving van de ‘Landing Zone’.

Aantal medewerkers

Nederland 350
Wereldwijd 650

Omzet (2020)

Nederland 62,7 mln. EUR
Wereldwijd 132,7 mln. EUR

Technologie- en platformpartners

Sentia werkt met diverse partners, waaronder Atlassian, Amazon Web Services, Cisco, Dynatrace, Fortinet, Google Cloud, LogicMonitor, Microsoft, Microsoft Azure, Nexthink, ServiceNow, SoftwareONE Powerconnect, Splunk, Veeam, VMware en Ymonitor Platform.

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, ISAE 3402, SOC2 Type II, NEN 7510

(Focus)sectoren

Sentia geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.
Focussectoren zijn Financële dienstverlening, IT & Telecom, Onderwijs, Overheid/Publieke dienstverlening, Retail & Consumentengoederen en Zakelijke dienstverlening.

Locaties (in Nederland)

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht

Focus klantgroep

Enterprise, Corporate, MKB+, Publieke organisaties

Datum van oprichting

1999

Locatie datacenter(s) in Nederland

Schiphol-Rijk, Amsterdam

Eigenaarschap

Deels derden, deels Sentia

Onderdeel van

Sentia Group

Overnames van het afgelopen jaar

Ymor

Cloudhyperscaler focus

Amazon Web Services, Google Cloud Platform, Microsoft Azure

Portfolio

Sentia is een full stack dienstverlener op het gebied van (hybride) cloud services, digital experience management en applicatiebeheer, actief in Nederland, België en Denemarken. Het bedrijf heeft als missie om organisaties in staat te stellen meer business impact te realiseren door middel van technologie. Sentia realiseert dit door te investeren in lokale teams en het vergroten van haar expertise. Sentia ontwerpt, ontwikkelt, beheert en monitort complexe bedrijfskritische applicatielandschappen in de cloud (public en private) om haar klanten te helpen een leidende positie in hun markt te veroveren. Het bedrijf biedt oplossingen waarbij geautomatiseerde infrastructuur-als-code’-platformen voor hybride cloudapplicaties worden geleverd en biedt advies en professional- en managed services om applicaties en IT-landschappen te transformeren, te managen en te optimaliseren. Als premium partner van zowel Azure, AWS en Google Cloud, en in het bezit van een eigen private cloud, kan Sentia naar eigen zeggen de juiste Cloud Foundation’ bieden, de volledige Cloud Transformation’ van organisaties begeleiden, en met specialistische performance monitoring de digitale ervaring optimaliseren. Ook heeft Sentia de vested-contractvorm doorontwikkeld, waarbij het continu verbeteren van IT-processen centraal staat. Sentia stelt dat hun klanten met elkaar gemeen hebben dat ze bijzonder hoge eisen stellen aan de beschikbaarheid, prestaties, stabiliteit en veiligheid van systemen en data.

Marktfocus

Sentia is actief in verschillende branches zoals de financiële sector, retail, healthcare en overheidsinstellingen. De focus ligt hier vaak op de cloud en op het bieden van een wendbare omgeving in een betrouwbaar domein. Sentia levert een volledige journey to the cloud, digital experience management (DEM), advies en consultancy, detachering en alle mission critical ketens. 

Visie op IT-dienstverlening

Sentia wil organisaties in staat stellen om een grote impact te maken op hun business door middel van technologie. Wanneer een cloud journey plaatsvindt, wil Sentia voor zeker 90% betrokken zijn. Het bedrijf wil dit doen door zich te richten op drie dingen: gepassioneerde en betrokken werknemers, lokale teams die klantrelaties nauwgezet onderhouden en het continue vergroten van haar expertise van technologie. Het bedrijf stelt zich te onderscheiden door haar expertise op het gebied van cloud en haar strategie die vanuit de businessbehoeften van de klant naar de technologie redeneert. 

Strategie en werkwijze

Sentia spendeert veel aandacht aan het ontwerpen en vormgeven van een op maat gemaakte cloudstrategie voor iedere klant op zich. Door eerst uitgebreid met de klant te bespreken wat het uiteindelijke doel is en hoe dat aansluit op de huidige situatie, wil Sentia de transformatie of migratie van haar klant naar de cloud zo efficient en effectief mogelijk maken. De provider wil dit bereiken door maatwerk aan te bieden. Sentia werkt vooral met de publieke cloud maar heeft daarnaast ook een eigen private cloud die door bedrijven ingezet kan worden om data op te slaan. Sentia wil zich onderscheiden door een zogenaamde outcome-based approach’ met een duidelijke meaningful impact voor de klant waarbij het bedrijf werkt vanuit de business naar de techniek in plaats van andersom. Sentia wil niet beoordeeld worden op het oplossen van incidenten aan de hand van SLA’s maar op basis van de verbetering van de bedrijfsprocessen bij haar klanten. Hierbij is volledige transparantie een must; Sentia wil de klant ook kunnen vertellen dat het niet rendabel gaat zijn om te migreren naar de cloud als dat het geval is of juist helpen met het vinden van de juiste timing om de cloud in te gaan. 

Sentia is cloud agnostisch en werkt met partners als Azure, Amazon, Google en het SAP Cloud Platform. 

Kernwaarden

 • Self-development
 • Always transparent
 • Listen first
 • Extreme ownership
 • Positivity

Groei en ambities 

Sentia heeft de afgelopen jaren diverse strategische overnames gedaan en is nu in de fase om daarop voort te bouwen en organisch te groeien: bestaande cliënten worden uitgebreid en nieuwe cliënten worden verwelkomd. Sentia’s ambitie is om met haar onderscheidend vermogen dé cloudprovider te worden van alle national champions’ in Nederland. Dit betekent dat organisaties die voorop (willen) lopen in hun sector en technologie willen inzetten om dat te bereiken, behoren tot de doelgroep van Sentia. 

Tijdlijn

2020

Overname Ymor; 100 performance experts aan boord

2018

Eerste outcome-based contract

2016

Sentia Denemarken komt bij de groep

2015

Sentia België komt bij de groep

1999

Oprichting