Sogeti

Rollen en diensten

Sogeti
-
 • Managed Services 7,7 N=16
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

Sogeti
-
 • Technisch Applicatiebeheer 8,1 N=10
 • Werkpleksupport
 • Werkplekmanagement
 • Managed Infrastructure
 • System Integration
 • Security Management

De rol en/of dienst is van toepassing op Sogeti:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Sogeti

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Sogeti

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Sogeti

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Sogeti

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


17

Aantal jaren in de studie

21

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Sogeti is een internationale IT-dienstverlener op het gebied van technologie en engineering services. Sogeti, onderdeel van Capgemini Group, telt ongeveer 2.400 medewerkers en bedient voornamelijk grootzakelijke organisaties in zowel de publieke als private sector, met de financiĆ«le dienstverlening en de energiesector als speerpunten. Sogeti stelt met haar technologie te willen bijdragen aan een snellere bedrijfsvoering, slimme kostenbesparingen en duurzame innovatie voor klanten. Sogeti wil haar klanten op zo veel mogelijk relevante IT-gebieden kunnen bedienen. Zo helpt het bedrijf Gemeente Amsterdam de komende jaren met de implementatie van duurzame digitale werkplekken en was Sogeti leidend bij het partnership dat Enexis heeft geholpen te migreren naar de public cloud. Verder werkt Sogeti al jaren samen met PostNL op het gebied van digital manufacturing. Sogeti zegt impact te willen maken op de wereld door middel van aandacht voor duurzaamheid en het leveren van een bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Dit is onder meer terug te zien in projecten voor Stichting KiKa en Stichting NOMI en in de duurzame cloudoplossingen die bij klanten worden geĆÆmplementeerd.

Duurzame digitale werkplekkenĀ 

Voor de ontwikkeling van een nieuwe digitale werkomgeving gaat Gemeente Amsterdam een strategische samenwerking van zes jaar aan met Sogeti, met een optionele verlenging tot elf jaar. In de nieuwe cloudomgeving kunnen de 19.000 medewerkers van de gemeente altijd en overal op een efficiƫnte manier samenwerken waarbij veiligheid vooropstaat. De nieuwe digitale werkomgeving voorziet in een efficiƫnt gebruik van energie en grondstoffen en moet kostenbesparend worden. De nieuwe digitale werkplekken worden zowel functioneel als duurzaam ingericht. Zo staan CO2 -reductie, circulariteit en het verminderen van grondstoffengebruik centraal. Met de migratie naar de nieuwe digitale werkomgeving op basis van Microsoft 365 worden de samenwerkingsmogelijkheden uitgebreid. De wensen en functieafhankelijke behoeften van medewerkers zijn het vertrekpunt voor de inrichting. Sogeti werkt samen met Mixit voor de realisatie van de overgang en de gebruikersadoptie. Daarvoor implementeert Sogeti smart workspaceoplossingen waarmee medewerkers toegang krijgen tot alle mogelijke communicatiefaciliteiten van Office 365 vanaf ƩƩn scherm en via elke willekeurige computer. Bij de ontwikkeling van de nieuwe werkomgeving wordt ook rekening gehouden met medewerkers met een beperking. Voorbeelden hiervan zijn de toepassing van beeldvergroting, braille en spraakbesturingsmogelijkheden.

Aantal medewerkers

Nederland 2.269
Wereldwijd 269.800

Omzet (2020)

Nederland 244 mln. EUR
Wereldwijd 15,8 mld. EUR

Technologie- en platformpartners

Sogeti heeft wereldwijde allianties met HPE, IBM en Microsoft en daarnaast strategische partnerships met onder andere Amazon Web Services, Oracle, SAP, ServiceNow, VMware en vele anderen voor haar portfolio op het gebied van digital, cloud, security en testen.

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, ISAE 3402/SOC1 Type I en Type II, NEN 4400

(Focus)sectoren

Sogeti geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Locaties (in Nederland)

Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Vianen

Eigenaarschap

Aandelen zijn in handen van Sogeti S.A.S. (Sogeti holding is onderdeel van Capgemini Groep).

Onderdeel van

Capgemini Group

Portfolio

Sogeti (SociĆ©tĆ© pour la gestion de lā€™entreprise et traitement de lā€™information) is een van origine Franse IT-provider die internationaal diensten levert op het gebied van technologie en engineering services. Het bedrijf, opgericht in 1967, werd in 1973 onderdeel van Capgemini Group. Sogeti telt ongeveer 2.400 medewerkers en bedient voornamelijk grote organisaties in zowel de publieke als de private sector ā€“ met de financiĆ«le dienstverlening en de energiesector als speerpunten. Sinds 1 januari 2020 werkt Sogeti vanuit vier portfoliodivisies: 

 • cloud, development & data; 
 • digital, assurance & testing; 
 • security & technology transformation.

Door haar portfolio zo breed mogelijk te maken, wil Sogeti alle IT-behoeften van klanten dekken om zo altijd een oplossing te kunnen bieden. 

Marktfocus

Sogeti bedient primair grotere organisaties die behoren tot de top 500-organisaties in Nederland en werkt onder meer voor banken en verzekeraars, overheidsinstellingen en andere organisaties in de private sector zoals productie- en transportbedrijven, energiebedrijven en organisaties in de logistieke sector en zakelijke dienstverlening.

Visie op IT-dienstverlening 

Sogeti zegt met haar technologie te willen bijdragen aan snellere bedrijfsvoering, slimme kostenbesparingen en duurzame innovatie voor klanten. Het bedrijf stelt dat haar passie voor technologie een aanjager is voor de nadruk op constante innovatie, zowel binnen de organisatie als bij klanten. Klantcontact is naar eigen zeggen een van de belangrijkste pijlers voor Sogeti en de organisatie probeert het contact op meerdere manieren te onderhouden. Zo organiseert Sogeti jaarlijks klantevents zoals VINT (Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie) Symposia, Sogeti Tech Workouts en Diner Pensants en de Sogeti Executive Summit. Via deze events wil Sogeti haar klanten betrekken bij actuele ontwikkelingen en wordt er aandacht geschonken aan de impact die IT heeft op hun business.

Strategie en werkwijze 

Sogeti geeft aan zich als IT-leverancier te willen onderscheiden op drie gebieden, namelijk klanttevredenheid (Sogeti streeft naar de hoogst mogelijke klanttevredenheid), groei (Sogeti ambieert een bovengemiddelde groei door zowel organische groei als door overnames) en medewerkerstevredenheid (vanuit de gedachte dat tevreden medewerkers uiteindelijk bijdragen aan goede externe resultaten). Om haar klanten van meerdere diensten te kunnen voorzien, heeft de organisatie haar portfolio uitgebreid en richt de organisatie zich meer op non-lineaire services zoals cloud en het ontwikkelen en integreren van smart workspaces. Sogeti ziet binnen de digitalisering een aantal trends. Zo merkt het bedrijf dat cloud, data en artificial intelligence in toenemende mate een rol spelen, ziet Sogeti een toename in de vraag naar werkplekoplossingen en de behoefte aan complete agile teams, en een toename in de vraag naar digital manufacturing. Sinds 1 januari 2020 werkt Sogeti met een Value Delivery Center. Hier zijn verschillende expertises gebundeld zodat de organisatie intern beter ingericht is op kennisdeling. Sogeti kenmerkt haar bedrijfscultuur als informeel, inclusief en divers. De organisatie stelt hieraan veel aandacht te besteden vanuit haar geloof dat een diverse organisatie meer waarde toevoegt op het gebied van innovatie en succesvolle relaties met klanten. 

Kernwaarden

 • Passie
 • Vakmanschap
 • Plezier
 • Vertrouwen
 • Resultaatgericht

MVO

Sogeti zegt impact te willen maken op de wereld door middel van aandacht voor duurzaamheid en het leveren van een bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Sogeti doet dit onder het motto: milieu, maatschappij en inclusiviteit & diversiteit. Zo organiseert het bedrijf de Super Opkikkerdag (een dag voor gezinnen met ernstig zieke kinderen), ontwikkelt het samen met Stichting NOMI apps voor kinderen met een chronische ziekte of beperking en biedt het mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via ā€‹ā€˜In the pICTureā€™ de mogelijkheid om opleidingen te volgen bij Sogeti. Werknemers krijgen een NS-businesskaart en de organisatie stimuleert duurzaam rijden met hybride autoā€™s met aantrekkelijke regelingen. Tot slot biedt Sogeti verschillende oplossingen om inclusiviteit te stimuleren. Zo is er een diversiteitsambassadeur die de diversiteit binnen het bedrijf bevordert, worden ā€‹ā€˜Vrouwen in ITā€™-avonden georganiseerd, is er een eigen Female Leadership-programma en een Diversity Boost-team dat zich specifiek richt op gendergelijkheid binnen de organisatie. Tevens wil Sogeti oplossingen voor milieuvraagstukken bieden en heeft de organisatie als doelstelling om in 2025 CO2-neutraal te zijn en in 2030 Net zero. In 2020 is er begonnen met het planten van het zogenaamde Sogetrees-bos dat, met ruim zesduizend bomen, een stap is in het compenseren van de CO2-footprint. 

Groei en ambities 

Sogeti ambieert een bovengemiddelde groei door zowel organische groei als overnames. Daarnaast heeft het bedrijf de ambitie om het beste IT-bedrijf van Nederland te zijn, zowel in de relatie met de klant als voor de eigen medewerkers. Het bedrijf wil dit bereiken door zich te onderscheiden op het gebied van cloud, development en data, testen en digital manufacturing en security. Voor haar eigen medewerkers organiseert Sogeti evenementen als barbecue-meetings, spelavonden, regelmatige contactmomenten om persoonlijke en werkuitdagingen te bespreken en Sogeti TV: regelmatige uitzendingen om medewerkers op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen. Sogeti is zowel intern als in samenspraak met klanten continu bezig met innovatie en investeert daarbij veel in het uitbreiden van haar portfolio. Sogeti gelooft dat een breed portfolio bijdraagt aan een betere samenwerking met haar klanten. 

Tijdlijn

2021

Sogeti sluit deal met gemeente Amsterdam voor leveren 19.000 cloudwerkplekken

2015

Oprichting digital agency Ignation

2010

Sogeti neemt SAP-specialist Uphantis over

2008

Sogeti neemt software tester Vizuri over

2002

Merknaam Sogeti wordt geherintroduceerd naast Capgemini

1975

Sogeti neemt Gemini over, CAP Gemini Sogeti ontstaat, ook in Nederland ontstaat Cap Gemini Nederland

1973

Sogeti neemt CAP France over en krijgt een belang van 50% in het Europese bedrijf CAP

1967

Oprichting Sogeti (Frankrijk)

Case

Sogeti creƫert nieuwe beoordelingsapp voor Kotug

Sleepbootkapiteins en stuurlui van het bedrijf Kotugā€Æwerden beoordeeld aan de hand van een enorme Excelsheet. Dat beantwoordde weliswaar aan de behoefte aan uitgebreide, betrouwbare en objectieve informatie over prestaties, competenties en verbetermogelijkheden, maar leidde ook tot onwerkbaar zware bestanden. Samen met Sogeti ontwikkelde Kotug daarom een nieuwe beoordelingsapp op basis van het Microsoft Power Platform.

Lees meer