Sogeti

Rollen

Sogeti
-
 • Datacenter & Infra Services
 • Managed Services 7,6 N=12
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Technology & Business Transformation

Diensten binnen Datacenter & Infra Services

Sogeti
-
 • Colocatie
 • Inter-connectivity
 • Data-architectuur
 • Onsite Support
 • Back-up

Diensten binnen Managed Services

Sogeti
-
 • Technisch Applicatiebeheer
 • Werkpleksupport
 • Werkplekmanagement
 • Managed Infrastructure
 • System Integration
 • Security Management

Diensten binnen Software Services

Sogeti
-
 • Maatwerk softwareontwikkeling
 • Implementatie en/of functioneelbeheer
 • Low-code/No-code

Diensten binnen Data Intelligence

Sogeti
-

Er zijn geen diensten binnen Data Intelligence

Diensten binnen Technology & Business Transformation

Sogeti
-
 • Platform Engineering
 • Advanced Public Cloud Management
 • Modern Software Engineering
 • Cloud Security Operations
 • Cloud Financial Management
 • Cloud-Native Business Innovation

De rol en/of dienst is van toepassing op Sogeti:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Sogeti

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Sogeti

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Sogeti

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Sogeti

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


18

Aantal jaren in de studie

20

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met ander IT-bedrijf:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Sogeti is een internationale IT-dienstverlener en biedt end-to-end-services met de focus op digital, cloud, automation, testen, DevOps en cybersecurity. Het bedrijf is onderdeel van Capgemini Group en bedient voornamelijk grootzakelijke organisaties in zowel de publieke als de private sector. Sogeti heeft als doel om met het eigen IT-vakmanschap klanten sneller, wendbaarder en innovatiever te maken. Het Sogeti-ecosysteem bestaat naast eigen medewerkers en klanten uit partners, waarmee naar eigen zeggen de beste IT-oplossingen geboden kunnen worden. Met het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) doet Sogeti doorlopend onderzoek naar trends in technologie. Sogeti wil als managed services dienstverlener haar klanten op zo veel mogelijk relevante IT-gebieden kunnen bedienen, zoals bij de migratie naar de cloud en bij de implementatie van duurzame digitale werkplekken. Het bedrijf geeft aan dat de werkplekpropositie veel aandacht krijgt binnen het dienstenportfolio. Door de open en informele bedrijfscultuur te combineren met een hands-on mentaliteit, stelt het bedrijf in staat te zijn om praktisch invulling te geven aan elke IT-uitdaging. Kennisdeling en ontwikkeling staan daarin centraal. Om die onderlinge binding en kennisdeling te versterken worden diverse (kennis)evenementen georganiseerd. Sogeti wil impact maken op de wereld door middel van het leveren van een bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en aandacht voor duurzaamheid. Dit is onder meer terug te zien in projecten voor Stichting KiKa en Stichting NOMI en in de duurzame cloudoplossingen die bij klanten worden geĆÆmplementeerd.

Groei en ambitie vragen om flexibele IT-middelen

MVGM is de grootste vastgoeddienstverlener van Nederland en biedt services op het vlak van vastgoedbeheer, makelaardij, advies en taxaties, voor zowel particulieren als bedrijven. Het bedrijf wil uitgroeien tot toonaangevende property manager in Europa en telt inmiddels 1.500 medewerkers in tien Europese landen. Vanwege de groeiambitie wil de vastgoedspecialist het aantal werkplekken eenvoudig, snel en veilig kunnen variƫren wanneer dit nodig is en de medewerkers een digitale werkplek bieden waarmee ze altijd, overal, veilig en conform de AVG kunnen werken. Hiervoor is Sogeti in de arm genomen. Sogeti voorziet MVGM van een schaalbare digitale werkplekomgeving op basis van Microsoft 365, die met Microsoft Intune centraal wordt beheerd door MVGM Nederland. Een deel van de Nederlandse en Europese Sogeti Smart Workspace-omgeving draait inmiddels in de cloud, waardoor medewerkers vanaf elke locatie, in elk land, in hun eigen taal hun gepersonaliseerde werkplek kunnen gebruiken, zowel vanaf hun MVGM-laptop als vanaf hun eigen devices. Sogeti verzorgt het beheer van de client-applicaties en Microsoft 365, plus het technisch beheer van de Europese Property Management core-applicaties. Ook het beheer van het MVGM-datacenter wordt uitgevoerd door Sogeti. Momenteel bereiden MVGM en Sogeti de migratie van dit datacenter naar de public cloud (Microsoft Azure) voor. Met Sogeti Smart Workspace is MVGM flexibel geworden en kan de vastgoeddienstverlener onbeperkt opschalen, waardoor de organisatie internationaal futureproof is.

Aantal medewerkers

Nederland 2.200
Wereldwijd 325.000

Omzet (2021)

Nederland 276 mln. EUR
Wereldwijd 18,2 mld. EUR

Technologie- en platformpartners

Sogeti heeft wereldwijde allianties met HPE, IBM en Microsoft en daarnaast strategische partnerships met onder meer Amazon Web Services, Oracle, SAP, ServiceNow, VMware en vele andere voor haar portfolio op het gebied van digital, cloud, security en testen.

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, ISAE 3402/SOC1 Type I en Type II, NEN 4400

(Focus)sectoren

Sogeti geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Vestigingen in Nederland

Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Vianen

Onderdeel van

Capgemini Group

Portfolio

Sogeti (SociĆ©tĆ© pour la gestion de lā€™entreprise et traitement de lā€™information) is een van origine Franse IT-provider die internationaal diensten levert op het gebied van technologie en engineering services. Het bedrijf, opgericht in 1967, werd in 1973 onderdeel van Capgemini Group. Sogeti telt ongeveer 2.400 medewerkers en bedient voornamelijk grote organisaties in zowel de publieke als de private sector ā€“ met de financiĆ«le dienstverlening en de energiesector als speerpunten. Sinds 1 januari 2020 werkt Sogeti vanuit vier portfoliodivisies: 

 • cloud, development & data; 
 • digital, assurance & testing; 
 • security & technology transformation; 
 • digital manufacturing

Door haar portfolio zo breed mogelijk te maken, wil Sogeti alle IT-behoeften van klanten dekken om zo altijd een oplossing te kunnen bieden. 

Marktfocus

Sogeti bedient primair grotere organisaties die behoren tot de top 500-organisaties in Nederland en werkt onder meer voor banken en verzekeraars, overheidsinstellingen en andere organisaties in de private sector zoals productie- en transportbedrijven, energiebedrijven en organisaties in de logistieke sector en zakelijke dienstverlening.

Visie op IT-dienstverlening 

Sogeti zegt met haar technologie te willen bijdragen aan snellere bedrijfsvoering, slimme kostenbesparingen en duurzame innovatie voor klanten. Het bedrijf stelt dat haar passie voor technologie een aanjager is voor de nadruk op constante innovatie, zowel binnen de organisatie als bij klanten. Klantcontact is naar eigen zeggen een van de belangrijkste pijlers voor Sogeti en de organisatie probeert het contact op meerdere manieren te onderhouden. Zo organiseert Sogeti jaarlijks klantevents zoals VINT (Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie) Symposia, Sogeti Tech Workouts en Diner Pensants en de Sogeti Executive Summit. Via deze events wil Sogeti haar klanten betrekken bij actuele ontwikkelingen en wordt er aandacht geschonken aan de impact die IT heeft op hun business.

Strategie en werkwijze 

Sogeti geeft aan zich als IT-leverancier te willen onderscheiden op drie gebieden, namelijk klanttevredenheid (Sogeti streeft naar de hoogst mogelijke klanttevredenheid), groei (Sogeti ambieert een bovengemiddelde groei door zowel organische groei als door overnames) en medewerkerstevredenheid (vanuit de gedachte dat tevreden medewerkers uiteindelijk bijdragen aan goede externe resultaten). Om haar klanten van meerdere diensten te kunnen voorzien, heeft de organisatie haar portfolio uitgebreid en richt de organisatie zich meer op non-lineaire services zoals cloud en het ontwikkelen en integreren van smart workspaces. Sogeti ziet binnen de digitalisering een aantal trends. Zo merkt het bedrijf dat cloud, data en artificial intelligence in toenemende mate een rol spelen, ziet Sogeti een toename in de vraag naar werkplekoplossingen en de behoefte aan complete agile teams, en een toename in de vraag naar digital manufacturing. Sinds 1 januari 2020 werkt Sogeti met een Value Delivery Center. Hier zijn verschillende expertises gebundeld zodat de organisatie intern beter ingericht is op kennisdeling. Sogeti kenmerkt haar bedrijfscultuur als informeel, inclusief en divers. De organisatie stelt hieraan veel aandacht te besteden vanuit haar geloof dat een diverse organisatie meer waarde toevoegt op het gebied van innovatie en succesvolle relaties met klanten. 

Kernwaarden

 • Passie
 • Vakmanschap
 • Plezier
 • Vertrouwen
 • Resultaatgericht

MVO

Sogeti zegt impact te willen maken op de wereld door middel van aandacht voor duurzaamheid en het leveren van een bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Sogeti doet dit onder het motto: milieu, maatschappij en inclusiviteit & diversiteit. Zo organiseert het bedrijf de Super Opkikkerdag (een dag voor gezinnen met ernstig zieke kinderen), ontwikkelt het samen met Stichting NOMI apps voor kinderen met een chronische ziekte of beperking en biedt het mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via ā€‹ā€˜In the pICTureā€™ de mogelijkheid om opleidingen te volgen bij Sogeti. Werknemers krijgen een NS-businesskaart en de organisatie stimuleert duurzaam rijden met hybride autoā€™s met aantrekkelijke regelingen. Tot slot biedt Sogeti verschillende oplossingen om inclusiviteit te stimuleren. Zo is er een diversiteitsambassadeur die de diversiteit binnen het bedrijf bevordert, worden ā€‹ā€˜Vrouwen in ITā€™-avonden georganiseerd, is er een eigen Female Leadership-programma en een Diversity Boost-team dat zich specifiek richt op gendergelijkheid binnen de organisatie. Tevens wil Sogeti oplossingen voor milieuvraagstukken bieden en heeft de organisatie als doelstelling om in 2025 CO2-neutraal te zijn en in 2030 Net zero. In 2020 is er begonnen met het planten van het zogenaamde Sogetrees-bos dat, met ruim zesduizend bomen, een stap is in het compenseren van de CO2-footprint. 

Groei en ambities 

Sogeti ambieert een bovengemiddelde groei door zowel organische groei als overnames. Daarnaast heeft het bedrijf de ambitie om het beste IT-bedrijf van Nederland te zijn, zowel in de relatie met de klant als voor de eigen medewerkers. Het bedrijf wil dit bereiken door zich te onderscheiden op het gebied van cloud, development en data, testen en digital manufacturing en security. Voor haar eigen medewerkers organiseert Sogeti evenementen als barbecue-meetings, spelavonden, regelmatige contactmomenten om persoonlijke en werkuitdagingen te bespreken en Sogeti TV: regelmatige uitzendingen om medewerkers op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen. Sogeti is zowel intern als in samenspraak met klanten continu bezig met innovatie en investeert daarbij veel in het uitbreiden van haar portfolio. Sogeti gelooft dat een breed portfolio bijdraagt aan een betere samenwerking met haar klanten. 

Tijdlijn

2021

Sogeti sluit deal met gemeente Amsterdam voor leveren 19.000 cloudwerkplekken

2015

Oprichting digital agency Ignation

2010

Sogeti neemt SAP-specialist Uphantis over

2008

Sogeti neemt software tester Vizuri over

2002

Merknaam Sogeti wordt geherintroduceerd naast Capgemini

1975

Sogeti neemt Gemini over, CAP Gemini Sogeti ontstaat, ook in Nederland ontstaat Cap Gemini Nederland

1973

Sogeti neemt CAP France over en krijgt een belang van 50% in het Europese bedrijf CAP

1967

Oprichting Sogeti (Frankrijk)

Case

We hebben een app nodig!

Sleepbootkapiteins en stuurlui van het bedrijf Kotugā€Æwerden beoordeeld aan de hand van een enorme Excelsheet. Dat beantwoordde weliswaar aan de behoefte aan uitgebreide, betrouwbare en objectieve informatie over prestaties, competenties en verbetermogelijkheden, maar leidde ook tot onwerkbaar zware bestanden. Samen met Sogeti ontwikkelde Kotug daarom een nieuwe beoordelingsapp op basis van het Microsoft Power Platform.

Lees meer