T-Systems

Rollen en diensten

T-Systems
-
 • Managed Services 7,4 N=14
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

T-Systems
-
 • Technisch Applicatiebeheer 7,1 N=8
 • Werkpleksupport
 • Werkplekmanagement
 • Managed Infrastructure 7,8 N=13
 • System Integration 6,4 N=7
 • Security Management

De rol en/of dienst is van toepassing op T-Systems:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

T-Systems

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

T-Systems

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

T-Systems

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

T-Systems

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


17

Aantal jaren in de studie

14

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

T-Systems is wereldwijd actief op het gebied van IT, digitale oplossingen, connectiviteit en security. De visie van T-Systems is gericht op continue innovatie samen met klanten en partners in digitale ecosystemen en heeft een sterke focus op Europese datasoevereiniteit. Naar eigen zeggen is de IT-provider agnostisch en wil het klanten waardevolle toepassingen bieden met nieuwe technologieĆ«n, zoals artificial intelligence, edge computing, 5G, blockchain en augmented en virtual reality. T-Systems past deze technologieĆ«n tot nu toe het meest toe bij bedrijven in de sectoren automotive, manufacturing en logistiek. Het dienstenportfolio bestaat uit vier kerngebieden: cloud, digital, connectiviteit en security. Deze diensten worden zowel losstaand als end-to-end aangeboden. T-Systems geeft aan via training en opleiding veel aandacht te besteden aan het vergroten van het intern ondernemerschap en het innovatievermogen van medewerkers. Ook wordt naar eigen zeggen veel geĆÆnvesteerd in het bevorderen van agile werken en cocreatie met klanten en partners op het gebied van smart industry. Het bedrijf zegt zich de komende jaren meer te willen richten op industry solutions om klanten te helpen in het versnellen van de digitalisering. Op het gebied van cloud wil T-Systems klanten helpen in hun IT- en applicatietransformatie naar de cloud en SAP-migraties naar moderne SAP S/4HANA-omgevingen. T-Systems biedt klanten managed multicloud services en een cloudmigratie framework naar grote hyperscalers, zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google of een hybride vorm als dat beter past. Naast een cloud first-strategie gaat T-Systems de komende jaren een meer nadrukkelijke verticale markstrategie voeren op haar focusindustrieĆ«n: manufacturing, transport en retail.

Van private naar hybrid cloud

Continental is een internationale fabrikant van Duitse origine die banden, remsystemen en andere voertuigonderdelen produceert. Het bedrijf, met haar hoofdkantoor in Hannover, heeft een jaarlijkse omzet van 37 miljard euro en heeft ruim 230.000 medewerkers in dienst. T-Systems heeft Continental de afgelopen twee jaar geholpen bij de transformatie van de private cloud naar een hybride cloud, een combinatie van een public en private cloud. Door het implementeren van een hybride cloud op Microsoft Azure heeft T-Systems Continental geholpen in de stap naar meer flexibiliteit en schaalbaarheid. Een flexibele infrastructuur is met name van belang als innovatie internationaal en in samenwerking met partners moet worden ondersteund. Met een centraal gemanagede hybride cloudomgeving worden de hoge beveiligingsstandaarden en gestandaardiseerde bedrijfsprocessen gewaarborgd. De transformatie naar de hybride cloud heeft Continental meer vrijheid en flexibiliteit gegeven voor het functioneren van haar SAPsystemen. Tegelijkertijd kan Continental sneller profiteren van nieuwe functies en diensten die beschikbaar zijn in de publieke cloud. Ook maakt deze publieke cloud het gemakkelijker om samenwerkingsscenario's met partners te implementeren; de betreffende applicaties hiervoor zijn eenvoudiger te vinden. Tot slot kan Continental nu sneller reageren op marktbehoeften en bedrijfsontwikkelingsbehoeften.

Aantal medewerkers

Nederland 312
Wereldwijd 28.395

Omzet (2020)

Nederland 165 mln. EUR
Wereldwijd 4,2 mld. EUR

Technologie- en platformpartners

T-Systems werkt met veel verschillende partners, waaronder Amazon Web Service, Aryaka, Cisco, Intel, Microsoft, Google, SAP, ServiceNow, Siemens, Software AG en VMware.

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, ISO/IEC 27017, ISO/IEC 27018, ISO 20000-1, ISO/IEC 22301, OHSAS 18001

(Focus)sectoren

Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie, Retail & Consumentengoederen, Transport & Logistiek

Locaties (in Nederland)

Amsterdam, Rijswijk, Utrecht