Telindus

Rollen en diensten

Telindus
-
 • Managed Services 7,9 N=21
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

Telindus
-
 • Technisch Applicatiebeheer
 • Werkpleksupport
 • Werkplekmanagement
 • Managed Infrastructure 8,0 N=17
 • System Integration
 • Security Management 7,7 N=8

De rol en/of dienst is van toepassing op Telindus:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Telindus

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Telindus

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Telindus

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Telindus

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


4

Aantal jaren in de studie

24

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Telindus maakt deel uit van de Proximus Groep en is gespecialiseerd in de bouw en het beheer van IT-platformen. Met hun dienstverlening stelt de IT-provider bedrijven te helpen om een flexibele organisatie te zijn die voorbereid is op de toekomst. In een tijd waarin bedrijven zoeken naar zekerheid en stabiliteit wil Telindus met de juiste IT-infrastructuur hiervoor het fundament leggen. Telindus zegt organisaties te helpen met hun dienstverlening als het gaat om people, process, planet en technology. De IT-provider geeft aan intern veel te investeren in opleiding van het eigen personeel, zodat de kwaliteit uiteindelijk kan afstralen op de klanten. Telindus bouwt de optimale IT-infrastructuur op vanuit drie componenten: networking, cloud en datacenter, en cybersecurity. Verder richt het bedrijf zich naar eigen zeggen op het doorontwikkelen van security voor klanten, op een dusdanige manier dat dit de user experience niet negatief beĆÆnvloedt. Telindus realiseert diensten in verschillende sectoren, waaronder de industrie, de zakelijke en financiĆ«le dienstverlening, de zorg, de overheid en het onderwijs. Telindus maakt gebruik van een breed netwerk van strategische partners die geavanceerde oplossingen bieden.

Van een pilot naar een complete clouddienst

Sinds anderhalf jaar neemt Newzoo, een analyticsbedrijf voor games en sports, ā€˜Cloud Insight-as-a-Service' van Telindus af. Newzoo, opgericht in 2007, helpt klanten bij het nemen van strategische en financiĆ«le beslissingen op het gebied van marketing, verkoop en productontwikkeling. Het bedrijf heeft over de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt; zodoende is ook de hoeveelheid data flink toegenomen. Daarom heeft Newzoo gekozen voor de overstap naar de cloud. Telindus heeft een pilot opgezet en afgerond voor cloudmanagement. Na een succesvolle periode waarin Telindus via ā€˜Cloud Insight-as-aService' inzicht bood in de veiligheid en de kostenefficiĆ«ntie van Newzooā€™s Azure-omgeving, is in augustus 2020 de volgende stap gezet, namelijk die naar een cloud die volledig extern wordt beheerd. De belangrijkste reden voor deze stap was de behoefte aan een extern beheerde cloud, zodat Newzoo geen zorgen eraan heeft. Het grootste voordeel voor Newzoo is een verschuiving van het takenpakket naar Telindus: de cloudservice zorgt voor een fulltime proactieve ondersteuning. Telindus controleert daarbij de security en kostenefficiency en voert in samenwerking met Newzoo verbeteringen door in de IT-infrastructuur. Momenteel wordt een omgeving opgezet in Microsoft Azure, waarmee veranderingen en updates constant kunnen worden getest en worden doorgezet naar de productieomgeving. Telindus helpt Newzoo de komende tijd om de stap te maken naar multicloudmanagement.

Aantal medewerkers

Nederland 241
Wereldwijd 12.931

Omzet (2020)

Nederland 95,7 mln. EUR
Wereldwijd 5,5 mld. EUR

Technologie- en platformpartners

Ciena, Cisco, Commvault, CyberArk, Dell Technologies, ExtraHop, F5 Networks, Fortinet, Infinera, Infoblox, Juniper Networks, NetApp, Nutanix, Palo Alto Networks, VMware

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO 9001, ISO 14001, CO2-Reductiemangement met ISO 14001, ISAE 3402 Type II

(Focus)sectoren

Telindus geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Locaties (in Nederland)

Utrecht