Wortell

Rollen en diensten

Wortell
-
 • Managed Services 7,5 N=18
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

Wortell
-
 • Technisch Applicatiebeheer
 • Werkpleksupport
 • Werkplekmanagement 7,3 N=12
 • Managed Infrastructure 7,5 N=11
 • System Integration 8,0 N=10
 • Security Management 7,7 N=12

De rol en/of dienst is van toepassing op Wortell:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Wortell

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Wortell

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Wortell

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Wortell

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


3

Aantal jaren in de studie

22

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Wortell, in 1997 opgericht, is uitgegroeid tot een organisatie van inmiddels ruim 450 medewerkers en met een omzet van 48 miljoen euro. De organisatie heeft het hoofdkantoor in een kerk in Lijnden, van waaruit het haar locaties heeft uitgebreid. Wortell streeft naar eigen zeggen naar langdurige samenwerkingen waarbij het bedrijf full service levert: van werkplek tot communicatie en van data tot cloud en security. Wortell wil de klant volledig ontzorgen door vanuit partnerships managed services als totaalpakket aan te bieden. De IT-provider stelt zich te onderscheiden door actief betrokken te zijn bij de klant, bijvoorbeeld door op de werkvloer een docent te helpen die met Microsoft Teams moet gaan lesgeven zonder dat hij over enige IT-kennis beschikt. Wortell heeft het afgelopen jaar vooral een organische groei doorgemaakt, maar ook vier overnames gedaan: VideoButler, Onepoint NL, Sigma Data en het Belgische Synergics. De IT-provider zegt zich de komende jaren vooral te willen richten op het realiseren van de veilige moderne werkplek, Microsoft Azure-datacentermanagement en het bouwen van dataplatforms. Wortell heeft zestien Microsoft Gold-competenties, zes Advanced Specializations en is twee keer verkozen tot beste Microsoft-partner van Nederland.

Kortere lijnen en betere communicatie

Hendrix Genetics is een internationale dierenfokkerij, met name van legkippen. Daarnaast is het ondernemer op het gebied van diergenetica: het bedrijf zet zich in om verbeteringen te realiseren in genetische eigenschappen van de dieren. Hendrix Genetics telt 3.400 medewerkers in 25 landen. Vanwege de aanzienlijke groei van de afgelopen jaren heeft het bedrijf in 2020 besloten tot een aantal acties op IT-gebied: het outsourcen van het eigen datacenter en wereldwijde implementatie van ERP- en CRM-systemen. Bovendien heeft Hendrix Genetics besloten het datacenter naar de cloud te migreren, vanwege voordelen als schaalbaarheid, pay-per-use, automatische updates en veiligheid. Wortell heeft de migratie van het datacenter naar Microsoft Azure op zich genomen en daarbij nieuwe veilige werkplekken op basis van Microsoft 365 geĆÆmplementeerd, met onder meer Microsoft Teams. Dit heeft gezorgd voor kortere lijnen tussen de internationale locaties en een verbetering van de communicatie tussen alle locaties wereldwijd. De architectuur van Microsoft Azure helpt het bedrijf om op een slimme manier gegevens van dieren te verzamelen. Zo wordt bijvoorbeeld veel tijd bespaard bij het voorheen tijdrovende wegen van vissen dankzij VisionTechnology, een slimme applicatie die het gewicht van vissen ā€˜zietā€™ terwijl de vissen gewoon kunnen doorzwemmen. Hendrix Genetics heeft ervoor gekozen om Wortell, naast de implementatie- en beheerrol, ook een adviserende rol te geven, zodat het transformatieproces soepel verloopt.

Aantal medewerkers

Nederland 350
Wereldwijd 450

Omzet (2020)

Nederland 33 mln. EUR
Wereldwijd 48 mln. EUR

Technologie- en platformpartners

Microsoft

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO 9001, ISO/IEC 27001, ISAE 3402 Type II, NEN 7510

(Focus)sectoren

Onderwijs, Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie, Zakelijke dienstverlening, Zorg

Locaties (in Nederland)

Amsterdam, Gouda, Lijnden, Huizen