Interxion

Rollen en diensten

Interxion
-
 • Managed Services
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

Interxion
-
 • Technisch Applicatiebeheer
 • Werkpleksupport
 • Werkplekmanagement
 • Managed Infrastructure
 • System Integration
 • Security Management

De rol en/of dienst is van toepassing op Interxion:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Interxion

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Interxion

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Interxion

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Interxion

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


1

Aantal jaren in de studie

12

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Interxion, opgericht in Nederland in 1998, is in 2020 overgenomen door Digital Realty. De beursgenoteerde datacenteraanbieder bedient klanten vanuit 290 datacenters in 22 landen wereldwijd. Interxion heeft haar strategie om impact te maken in de digitale transformatie het afgelopen jaar doorontwikkeld. Het bedrijf wil naar eigen zeggen klanten helpen om de IT- en de businessstrategie synchroon te laten lopen. Om die reden is de leveranciersrol aangepast naar een bredere, meer faciliterende rol. Interxion stelt bedrijven in drie fasen te helpen bij de migratie naar de cloud: adoptie en integratie, migratie van businessapplicaties, en het bouwen en onderhouden van dataplatforms. Daarbij zegt de IT-provider zich te richten op het implementeren van hybride cloudnetwerken en veel aandacht te hebben voor het verbinden van verschillende netwerken. Interxion stelt dat voor de digitale transformatie van datacentra drie elementen van belang zijn: bovenop het internet zitten, gemakkelijke toegang hebben tot publieke clouds als Azure, Amazon Web Services, Google en IBM, en maximale connectiviteit.

Verbeterde infrastructuur voor nauwkeurige planning

HeidelbergCement, opgericht in 1874 in Heidelberg in Duitsland, is een wereldwijd actief bouwstoffenbedrijf dat meer dan 62.000 werknemers telt, die opereren vanuit drieduizend locaties in zestig landen. Het bedrijf produceert cement, stortklaar beton en granulaten en is doorlopend bezig met innovatie op het gebied van materialen en grondstoffen. Heidelbergs werkzaamheden vereisen doorverwijzingen van en naar verschillende websites, beveiligde omgevingen die stabiel functioneren, programma’s die nauwkeurig plannen en platforms die medewerkers gemakkelijk en overal toegang geven tot applicaties. Het produceren en vervoeren van cement vraagt om systematische planning, waarbij de data van de logistiek nauwkeurig moet worden bijgehouden. Om deze internationale productie en distributie te garanderen, heeft het bedrijf een veilige IT-infrastructuur nodig die voortdurend realtime beschikbaar is. Om deze data op een veilige en efficiënte manier te borgen, schakelde Heidelberg Interxion in, dat de data in haar datacenter in Frankfurt opslaat en vanuit daar alle onderliggende infrastructuur levert. Interxion beheert daarnaast alle applicaties, zoals ERP, e-mailprogramma’s en Office-applicaties. Heidelberg heeft door de samenwerking haar workflow verder kunnen optimaliseren en zich meer kunnen richten op haar primaire werkzaamheden. Daarbij is de samenwerking tussen de vestigingen in de verschillende landen verbeterd.

Aantal medewerkers

Nederland 150
Wereldwijd 3.500

Omzet (2020)

Nederland -
Wereldwijd >1 mld. EUR

Technologie- en platformpartners

Interxion biedt directe toegang tot alle grote cloudplatformen.

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO 22301, IS0 27001, ISO 50001, ISAE 3402/SOC1 Type II, ISAE3000/SOC2 Type II, PCI DSS

(Focus)sectoren

Financiële dienstverlening, IT & Telecom, Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie, Retail & Consumentengoederen, Transport & Logistiek, Zakelijke dienstverlening, Zorg

Locaties (in Nederland)

Amsterdam, Schiphol-Rijk

Focus klantgroep

Enterprises en IT-providers

Datum van oprichting

1998

Locatie datacenter(s) in Nederland

Amsterdam Metropool Regio

Eigenaarschap

Beursgenoteed (NYSE: DLR)

Tijdlijn

2020

Overname door Digital Realty;

Omgedoopt tot 'Interxion: A Digital Realty Company'

2011

Interxion wordt beursgenoteerd aan de NYSE

2007

De financiële crisis zorgt indirect voor een groei van de cloud; Interxion groeit mee

Interxion bouwt haar zesde datacenter in Amsterdam: AMS6

2002

De internet bubbel klapt: Interxion krimpt om vervolgens verder te groeien

1998

Oprichting Interxion in Amsterdam

Portfolio

Interxion, opgericht in Nederland in 1998, is in 2020 samengegaan met Digital Realty en daarna beter bekend als ​‘Interxion: A Digital Realty Company’. De aan de NYSE genoteerde datacenteraanbieder heeft het EMEA hoofdkantoor in Hoofddorp en Londen en bedient klanten vanuit 290 datacenters in 22 landen wereldwijd. 

Interxion levert cloud- en carrierneutrale datacenterdiensten die via meer dan 700 connectiviteitsproviders toegang geven tot connectiviteits‑, cloud- en contenthubs overal te wereld. Via dit wereldwijde gecreerde platform, PlatformDIGITAL, ondersteunt Interxion haar klanten tevens met diensten om de ​‘data gravity’ uitdagingen te adresseren: het vraagstuk rond de allocatie van data, geografische locatie van data en de software die de data moet verwerken. De datacenterprovider stelt zich te willen onderscheiden door haar wereldwijde netwerk en brede portfolio geleverd via PlatformDigital. Interxion wil haar missie realiseren door een aantal hoofddiensten te leveren: het bewerkstelligen van connected communities, het aanleggen en waar nodig opnieuw aanleggen van infrastructuur, hybride cloudmigratie, het optimaliseren van data-uitwisseling en het met elkaar verbinden van internationale netwerken. En zo die relevante schakel te kunnen invullen in de toekomstvaste infrastructuur van haar klanten.

Marktfocus

Interxion richt zich met name op organisaties die realtime en bedrijfskritische applicaties gebruikenvoor klanten in bijvoorbeeld de financiële dienstverlening, productie, retail, energiesector, gezondheidszorg enconsumentenproducten. Daarnaast de IT dienstverleners, system integrators en carriers. Interxion heeft 290 datacenters in vijf regio’s: Afrika, Azië-Pacific, Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Met deze uitgebreide infrastructuur wil Interxion bedrijven die volledig afhankelijk zijn van internet om wereldwijd zaken te doen, helpen om optimaal gebruik te maken van internetfunctionaliteit. 

Visie op IT-dienstverlening

Het idee van een verbonden samenleving was het uitgangspunt voor de oprichters van Interxion. Om die reden zijn de datacenters gelokaliseerd in regionale gebieden vanuit waar alle diensten worden geleverd en waarbij ze elkaar overlappen, aanvullen en versterken. De missie van Interxion is om bedrijven en hun IT toekomstbestendig te maken met oog voor duurzaamheid. 

De behoefte aan data-verwerking, ‑opslag en connectiviteit zal de komende jaren alleen maar groter worden, aldus Interxion. De samenwerking wordt vertaald naar de koppeling en uitwisseling van de verschillende datastromen (connected communities). Ook zullen technologische ontwikkelingen zoals AI, Edge, 5G, IoTen blockchain in stroomversnelling komen.Het is dus essentieel om na te denken over de benodigde infrastructuur bij de creatie, het onderhoud, de opslag en de locatie van data. Op centrale en tevens goed beveiligde locaties zoals deze datacenters, is dit energie-efficiënt en kostenbesparender dan dat organisaties zelf hun IT-infrastructuur onderhouden. 

Strategie en werkwijze 

Het bedrijf wil haar klanten helpen om de IT- en de businessstrategie synchroon te laten lopen en daadwerkelijk te verbinden (Connected communities). Om die reden heeft Interxion de rol van leverancier aangepast naar een bredere, meer faciliterende rol. De teams van Interxion bestaan naar eigen zeggen uit experts die afkomstig zijn uit de branches waarin het bedrijf actief is zoals digitale media, cloud, enterprises, financiële dienstverlening en system integrators. 

Interxion onderscheidt drie fasen bij de migratie naar de cloud: adoptie en integratie, migratie van businessapplicaties, en het bouwen en onderhouden van dataplatforms. Daarbij richt de datacenterprovider zich op het implementeren van hybride cloudnetwerken. De datacenters zijn daarbij volgens Interxion zo gebouwd dat ze flexibel en wendbaar zijn en continu worden geoptimaliseerd en geïnnoveerd. Zij zijn de pijlers onder PlatformDigital. Interxion stelt dat voor de digitale transformatie een toekomstvaste infrastructuur essentieel is en bij de keuze van datacenters de locatie zeer relevant. De drie elementen die hierbij van belang zijn: bovenop het internet zitten, gemakkelijke directe toegang hebben tot publieke clouds als Azure, Amazon Web Services, Google en IBM en maximale connectiviteit. Om realtime processen zoals sociale netwerken en live streamers te waarborgen, moet er een continu verbonden netwerk bestaan dat gebaseerd is op voldoende datacenters, gateways en stabiele platformen.

Picture1

MVO

 • Datacenter op groene energie

Door de huisvesting van datacenters te centraliseren en te investeren in Warme en Koude Opslag, wil InterXion ht totale verbruik zo laag mogelijk houden. Dit dient als alternatief voor het inrichten van een eigen serverruimte voor ieder seperaat bedrijf. Sinds drie jaar draait InterXion volledig op groene energie. Dit eist de organisatie ook van haar energieleveranciers; alle energie dient afkomstig te zijn van bronnen als waterkrachtcentrales, aangevuld met zon- of windenergie. Daarbij werkt InterXion aan initiatieven om restwarmte van de servers te hergebruiken. 

 • Efficiente koeling op basis van Koude Warmte Opslag 
 • Actief deelnemer in duurzaamheidsinitiatieven van onder meer Amsterdam Economic Board, GreenIT, DDA en NL Digital
 • Diversiteit & Inclusiviteit werkgroep opgericht in 2020 met concrete doelen op gebied van filantropie en inclusiviteit binnen organisatie en leveranciersportfolio

Groei en ambities 

De locatie voor de groeiende behoefte van de IT-infrastructuur binnen onze samenleving zijn datacenters. Interxion wil van deze groei in de digitale transformatie significant profiteren en heeft met haar PlatformDIGITAL de ambitie die benodigde toekomstvaste infrastructuur in huis te hebben voor klanten wereldwijd. 

"Business verbinden met techniek": De Cross Connect

Om daadwerkelijk invulling te kunnen geven aan ‘connected communities’, wil InterXion het mogelijk maken om bedrijven met elkaar te verbinden. Dit gebeurt door het toepassen van techniek ofwel de zogenaamde 'cross connect'. Omdat de servers allemaal in hetzelfde pand aanwezig zijn, is er veel mogelijk op het gebied van anonieme data-uitwisseling: cross connect. Dat gaat sneller dan wanneer er connecties met servers aan de andere kant van de wereld gemaakt moeten worden. Zo kunnen instellingen die de verkeersstromen in een stad monitoren direct worden ‘geconnect’ met de partij die de stoplichten regelt. Of de huidige medische onderzoeken naar Covid-19: juist daar zijn zulke snelle resultaten geboekt omdat partijen ‘onder water’ veilig en snel met elkaar zijn verbonden. Door die uitwisseling kon er bijvoorbeeld veel sneller een coronavaccin op de markt komen.