Proact

Rollen en diensten

Proact
-
 • Managed Services 8,4 N=27
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

Proact
-
 • Technisch Applicatiebeheer
 • Werkpleksupport 8,8 N=8
 • Werkplekmanagement 8,6 N=8
 • Managed Infrastructure 8,2 N=22
 • System Integration 8,3 N=8
 • Security Management 8,4 N=7

De rol en/of dienst is van toepassing op Proact:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

Proact

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

Proact

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

Proact

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

Proact

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


6

Aantal jaren in de studie

28

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

Proact is een onafhankelijke Europese datacenter-, outsourcing- en clouddienstenprovider. Het moederbedrijf, Proact IT Group AB, is opgericht in 1994 en sinds 1999 genoteerd aan Nasdaq Stockholm (PACT). Proact biedt een compleet diensten- en productenpalet aan, van nieuwe werkplek tot datacenter. De IT-provider levert werkplekken, adoptietrajecten, gebruikersondersteuning, datacenterdiensten, infrastructuurbeheer en applicatiediensten. Het bedrijf streeft naar een sterke betrokkenheid bij de klant in alle lagen van de organisatie. In Nederland richt Proact zich vooral op werkplekken, infrastructuur en outsourcing. Het bedrijf stelt met het eigen service-integratiemodel voor haar opdrachtgevers een hoge mate van ontzorging te realiseren op het gebied van operationele IT-activiteiten. Daarnaast blijft Proact zich richten op verdere automatisering van IT en op het moderniseren van infrastructuren in de vorm van multicloudoplossingen. Proact bedient alle branches, met accenten in de clusters zorg, lokale overheid en zakelijke dienstverlening (waaronder advocatuur en finance). Proact stelt in heel Europa hoofdleverancier voor cloudoplossingen te zijn voor universiteiten en universitaire ziekenhuizen.

Probleemloze transitie naar thuiswerken

Aveco de Bondt is een onafhankelijk ingenieursbureau dat onderdeel is van het concern VolkerWessels. Het bureau levert onderzoeks- en advieswerk in de markten ruimtelijke ontwikkeling, gebouwen, infrastructuur en mobiliteit, energie en duurzaamheid, water, en industrie. Met vijf vestigingen in Nederland heeft Aveco de Bondt behoefte aan een flexibele oplossing om alle 450 werkplekken te voorzien van de benodigde functionaliteit. Zes jaar geleden besloot het ingenieursbureau om niet meer met een eigen IT-afdeling te werken, om zo de eigen medewerkers te ontlasten en daarbij flexibeler met innovatie te kunnen meegaan. Proact heeft daarom voor het ingenieursbureau de ā€˜Modern Workspaceā€™ ingericht, een managed werkplek gebaseerd op Microsoft 365. Aveco de Bondt heeft de enorme verschuiving naar thuiswerken, als gevolg van COVID-19, moeiteloos kunnen maken op het moment dat het echt nodig was, dankzij de services van Proact. Aangezien Aveco de Bondt inmiddels zelf geen IT-specialisten meer in huis heeft, leunt het bedrijf volledig op de samenwerking met Proact. Deze samenwerking loopt zodanig vloeiend dat de werkzaamheden momenteel met anderhalve fte worden gecoƶrdineerd.

Aantal medewerkers

Nederland 350
Wereldwijd 1.000

Omzet (2020)

Nederland 67 mln. EUR
Wereldwijd 3,6 mld. SEK

Technologie- en platformpartners

Amazon Web Services, Arista, Cisco, Commvault, Dell EMC, Hitachi Data Systems, Juniper Networks, Microsoft, NetApp, Oracle, Pure Storage, Riverbed, Veeam, VMware, Zerto

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO 9001, ISO/IEC 27001, ISAE 3402 Type 2, NEN 7510, NEN 4400, MVO Prestatieladder 3, PCI DDS

(Focus)sectoren

Proact geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Locaties (in Nederland)

Schiphol-Rijk, Utrecht