KPN

Rollen en diensten

KPN
-
 • Managed Services 7,6 N=69
 • Software Services
 • Data Intelligence
 • Business Technology
 • Interconnected Infrastructure

Diensten binnen Managed Services

KPN
-
 • Technisch Applicatiebeheer 7,3 N=23
 • Werkpleksupport 7,7 N=16
 • Werkplekmanagement 7,4 N=27
 • Managed Infrastructure 7,6 N=57
 • System Integration 6,7 N=18
 • Security Management 8,0 N=22

De rol en/of dienst is van toepassing op KPN:

 • Wel (voldoende evaluaties in de studie en tevredenheidsscore ontvangen)
 • Wel (onvoldoende evaluaties in de studie)
 • Niet

Customer Delight

Customer Delight Score

-

KPN

-

-

Marktgemiddelde

-

Fan Score

-

KPN

-

-

Marktgemiddelde

-


Competenties

Hoogste score binnen competenties:

-

-

KPN

-

-

-

Klantgerichtheid

Hoogste score binnen klantgerichtheid:

-

-

KPN

-

-

-

Aantal evaluaties per sector

* De percentages kunnen een procent afwijken van wat er is gepubliceerd in het boek. Daar kiezen wij ervoor om te werken met afgeronde percentages; waardoor de optelsom van deze percentages niet altijd uitkomt op 100%. Op de website is dat echter niet mogelijk.


17

Aantal jaren in de studie

82

Aantal evaluaties in de studie

Vergelijk met andere IT-provider:

Vergelijk met andere jaargang:

Bedrijfsprofiel

KPN is een telecom-, IT- en securityprovider met een dienstenportfolio uiteenlopend van connectiviteit, cloud en de werkplek tot aan cybersecurity en Internet of Things. Belangrijke focusgebieden voor KPN zijn de overheid, de zorg en de maakindustrie. Binnen de zakelijke markt richt KPN zich naar eigen zeggen op het leveren van netwerk-, IT- en securitydiensten. De focus ligt hierbij volgens KPN op het voor klanten verbeteren van klantinteractie, bedrijfsprestaties en medewerkersproductiviteit. Voor de grootzakelijke markt biedt KPN verschillende smart combinations. Voorbeelden hiervan zijn ā€˜Secure Networkingā€™ voor een veilig en betrouwbaar netwerk, ā€˜Cloud Communicationsā€™ voor een optimale bereikbaarheid en ā€˜Cloud & Workspaceā€™ voor tijd- en plaatsonafhankelijk samenwerken. Daarnaast biedt KPN ook ā€˜Smart Integrationā€™, waarbij KPN op basis van een gestandaardiseerde aanpak de regie voert over operationele IT-processen van zowel eigen diensten als diensten van derden. KPN stelt intensief te investeren in de versnelde aanleg van glasvezel in Nederland en de modernisering van het mobiele netwerk. Om nieuwe digitale toepassingen in tal van sectoren mogelijk te maken, heeft KPN drie 5G-diensten geĆÆntroduceerd voor de zakelijke markt: ā€˜Coverage on Demandā€™, ā€˜Application Priorityā€™ en ā€˜Guaranteed Bandwidthā€™. Verder onderzoekt KPN samen met klanten en partners in verschillende fieldlabs de toepassingsmogelijkheden van 5G.

In negen maanden van on-site naar off-site IT-dienstverlening

De Goudse Verzekeringen biedt haar klanten een breed assortiment van financiƫle producten en verzekeringen, waaronder schade-, inkomens-, reis-, expatriate- en levensverzekeringen. De Goudse wil altijd flexibel en snel kunnen inspelen op veranderingen in de markt met nieuwe businessmodellen en proposities. De op innovatie gerichte strategie van De Goudse gaat hand in hand met een organisatie- en technologietransitie. Met KPN en InSpark (een dochterbedrijf van KPN) is de transitie naar de cloud gemaakt, waarbij de KPN Modern Workplace in combinatie met managed Azure- en cloudsecurity-diensten centraal staan. De KPN Modern Workplace is een moderne, flexibele werkplek, afgestemd op de diversiteit binnen De Goudse. Zo zijn er een ontzorgprofiel en een zelfredzaamprofiel, wat vrijheid geeft aan de eindgebruikers. In slechts negen maanden tijd is De Goudse met succes van on-site naar off-site IT-dienstverlening gegaan. De inzet van veilige en beschikbare technologie voorziet in de behoeften die adviseurs, klanten en medewerkers van De Goudse hebben om zorgeloos en succesvol te ondernemen en te werken. Beschikbaarheid, flexibiliteit en veiligheid zijn daarbij randvoorwaarden.

Aantal medewerkers

Nederland 10.102 fte

Omzet (2020)

Nederland 5,3 mld. EUR

Technologie- en platformpartners

Naast strategische partners, waaronder Amazon Web Services, Apple, Cisco, Dell Technologies, Microsoft, Genesys, Mitel, Samsung en VMware, werkt KPN met verschillende technologiepartners, waaronder Check Point, F5 Networks, Fortinet, IBM, MobileIron, Oracle, Rapid7 en SAP.

Compliancy standaarden en richtlijnen

ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000-1, ISO 22301, ISO/IEC 27001, ISO 27017, ISAE 3000 Type II, NEN 7510, VCA, CSA STAR, ETSI EN 319 411

(Focus)sectoren

KPN geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn. Focussectoren zijn Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie en Zorg.

Locaties (in Nederland)

Onder andere Houten, Rotterdam, Zoetermeer